1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. İnternet bağımlısına elektrik!
İnternet bağımlısına elektrik!

İnternet bağımlısına elektrik!

Çin'de internet bağımlılırını rehabilitasyon merkezlerinde düşük voltajlı elektrik şoku vererek tedavi ediyor.

A+A-

Çin genç nüfusun yüzde 14’ünün internete bağımlı olduğu gerekçesiyle açtığı rehabilitasyon merkezlerinde düşük voltajlı elektrik şoku vererek internet bağımlılarını tedavi ediyor.
Şimdiye kadar alkol ve madde bağımlılığına karşı savaşta en başarılı ülkelerden biri olan Çin, hem bu yönüyle takdir toplamış hem de uyguladığı sert yöntemler yüzünden eleştirilmişti. Çin şimdi de gençlerin yüzde 14’ünün internet bağımlısı olabileceği istatistiğinden yola çıkarak, Komünist Gençlik Ligi’nin ‘çok ciddi bir sosyal problem’ olarak tanımladığı bu bağımlılığa karşı önlem almak için yeni ceza yöntemleri geliştiriyor.
Internet bağımlılığı kampanyası kapsamında Çin hükümeti 8 rehabilitasyon kliniğine maddi destek sağlıyor.
Düşük voltajlı elektrik şokları
Daxing’de bir klinikte yaşları 12 ila 24 arasında değişen 60 hastanın çoğu ebeveynleri tarafından buraya getirilmiş, ve ayda Çin’de ortalama bir maaşın 10 katı fazla olan 1300 Amerikan doları ücretle burada tedavi görüyorlar.
Eski bir askeri araştırmacı olan ve daha öncesinde de eroin bağımlılarının tedavisiyle ilgilenen Tao Ran tarafından yönetilen merkez danışmanlık, askeri disiplin, ilaç, hipnoz ve düşük voltajlı elektrik şoku tedavisiyle internet bağımlılarını iyileştirmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız