1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. İnternet üzerinden araba al!
İnternet üzerinden araba al!

İnternet üzerinden araba al!

Otomobil satışını eğlenceli ve keyifli bir hale getiren arabalan.com, binlerce kişiye ücretsiz hizmet veriyor.

A+A-

Türkiye'de online araç alım satımının yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla ücretsiz olarak hizmet vermekte olan www.arabalan.com , hâlen günde 20.000 kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Otomotiv sektöründe online araç alım satım işlemlerine yeni bir soluk vermek, araç alım satımını eğlenceli ve keyifli bir hâle getirmek üzere yola çıkan arabalan.com, Avrupalı örnekleriyle kıyaslanacak düzeye ulaştı.

Araç galerisi sahiplerinin ve bireysel kullanıcıların, birden fazla siteye ayrı ayrı ilan vermelerine ve internet ilanları için büyük bütçeler ayırmaları zorunluluğunu pratik kullanımıyla ortadan kaldıran arabalan.com, aynı zamanda galericilerin başka sistemler veya otomobil borsalarında satışa sunduğu araçları ithal ve ihraç edebilmesi için de fırsat sunuyor.

Arabalan.com, aracını satmak ve araç sahibi olmak isteyen bireysel kullanıcılara ise, hem diğer bireysel kullanıcılara hem de galericilere, kolay, hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilecekleri ve alım satım işlemlerini hızlandırabilecekleri bir ortam sağlıyor. Arabalan.com üyeleri, almak ya da satmak istedikleri aracın özelliklerini sisteme bir kere girdikten sonra, sistem mail adreslerine taleplerine uygun araçlarla ilgili otomatik e-postalar gönderiyor.

Arabalan.com'un Fark Yaratan Özellikleri:
Galeri sahipleri ve bireysel kullanıcılar, aradıkları ya da satmak istedikleri aracın özelliklerini yalnızca bir kere sisteme kaydediyor. Sisteme kaydedilen her ilan otomatik olarak derhal yayınlandığı gibi, sitenin güçlü alt yapısı sayesinde araçların fotoğraflarını yüklemek konusunda herhangi bir sorunla da karşılaşılmıyor. Ayrıca sistem, talepleri doğrultusunda üyelere otomatik e-postalar gönderiyor.

Yalnızca araç alım satımı üzerine eğilen ve reklamlarla boğulmayan www.arabalan.com , bu özelliğiyle site üyelerine kullanım kolaylığı sağlarken, üyelerin site yönetimine ilettiği her türlü görüş ve beklentisine en fazla bir saat içerisinde cevap veriyor.

Site üyeleri, kendi sayfalarındaki ya da benzer başka online platformlardaki ilanlarını yalnızca tek bir tuşla arabalan.com'a aktarabiliyorlar.

Arabalan.com sitesinin tohumları, Birol Kabakoğlu'nun üniversite eğitimi görmek üzere Almanya'ya gittiği 2000 yılında atıldı. Üniversite eğitimi aldığı yıllarda bir çok küçük ve orta ölçekli şirketin IT danışmanlığını yapan Kabakoğlu, bir yandan Avrupa otomotiv sektöründeki gelişimi takip ederek, günün birinde Türkiye'de hayata geçirmek üzere projeler tasarlamaya başladı. 2006 yılında Düsseldorf'ta, Türkiye projelerine finansman ve destek sağlamak amacıyla şirketlere web, yazılım, medya pazarlama ve danışmanlık hizmetleri vermek üzere Kabson New Media'yı kurdu. Aynı yıl, arabalan.com'un alt yapı çalışmaları sürerken yine Düsseldorf'ta açtığı Autowelt adlı araba galerisi sayesinde hem Avrupa'daki hizmet anlayışını hem de galericilerin istek, ihtiyaç ve beklentilerini keşfetti.

Türkiye ve Avrupa'da bu sektörde hizmet veren internet platformları incelenerek, en yüksek düzeyde kullanım kolaylığına sahip, görsel anlamda yalın olduğu kadar gelişmiş bir alt yapıya da sahip olan arabalan.com, sektöründe fark yaratmayı başardı.

Yola tek başına çıkan Kabakoğlu, doğru stratejiler sayesinde ekibini genişletti. 2008 yılında Türkiye'de yaşayan bir Alman mühendis ile kurduğu ortaklık ile birlikte yeni hedefler belirlemeye ve vizyonunu genişletmeye devam etti.

Müşterisinin ihtiyaçlarını belirleyip çözümler sunmanın yanı sıra, araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla paket ürünler hazırlamak ve sektörle ilgili denenmiş çözümleri Türkiye piyasasına sunmak da Kabson New Media'nın hedefleri içerisindedir. Açıldığı ilk günden bu yana, arabalan.com'un İsviçre, Alman ve Türk personelden oluşan dinamik ekibi, üyelerinin görüş ve beklentileri doğrultusunda onlara yenilikler sunmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız