1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İŞKUR Rize'de 1000 kişiyi daha TYP kapsamında işe alacak
İŞKUR Rize'de 1000 kişiyi daha TYP kapsamında işe alacak

İŞKUR Rize'de 1000 kişiyi daha TYP kapsamında işe alacak

Rize genelinde belediye ve kamu kurumları bünyesinde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 1000 kişi daha istihdam edilecek. Başvurular 14 Ocak Pazartesi başlayacak.

A+A-

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdür Vekili Ali Can Doğan, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde belediye ve kamu kurumları bünyesinde istihdam edilecek 1000 kişi için başvuruların 14 Ocak 2019 Pazartesi günü başlayacağını ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona ereceğini açıkladı.

BAŞVURULARIN YAPILACAĞI YERLER

Doğan, başvuruda bulunacak adayların başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden şahsen yada kurumun web adresi www.iskur.gov.tr üzerinden internet ortamından yapabileceklerini ifade ederek, ayrıca ilçelerde ikamet eden vatandaşların Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, İkizdere, Kalkandere ve Pazar Belediyesi ile Madenli Belde Belediye Başkanlıklarındaki hizmet noktalarında ve Çayeli, Pazar, Fındıklı, Hemşin, İyidere ve Madenli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki hizmet noktalarında yapabileceklerini kaydetti.

Toplam 1000 kişilik kontenjan için seçim yönteminin % 100 kura olacağını kaydeden İl Müdür Vekili Doğan, programa katılmaya hak kazanacakların 1 Şubat 2019 tarihinde iş başı yapacaklarını ve 6 ay istihdam edileceklerini söyledi.

Doğan, noter kuralarının 22 – 23 – 24 ve 25 Ocak 2019 tarihlerinde çekileceğini söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bir kişinin aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden sadece birisine başvuru yapabileceğinin altını çizen Doğan, “Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak kuradan çıkması halinde bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde başvuranlardan kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacağı, kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacak.

Kura ile sadece asıl katılımcılar seçilecek. Belirlenen asıl katılımcılar dışındaki programa başvuran diğer kişiler yedek katılımcı olarak değerlendirilecektir." diye konuştu.

Doğan, 1000 kişilik TYP başvuruları ile ilgili yaptığı açıklamada TYP’ye katılma koşullarını ise şöyle açıkladı: “Başvuruda bulunacakların kuruma kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli ve malul aylığı almamak, açık lise ve açık öğretim öğrencileri haricinde öğrenci olmayanların başvuruda bulunabileceği kaydedilerek iş akdi askıda olan mevsimlik işçilerin başvuru yapamayacaklar. Ayrıca aynı ikamette oturan ve toplam geliri asgari ücretin 3 katından fazla olanlar başvuruda bulunamayacak. Bu şartı ihlal edip başvuruda bulunan ve kurada ismi çıkanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.”

Başvurularda erkekler için 35 yaş üstü şartının aranacağını kaydeden Doğan, bu nedenle 2 liste uygulanacağını belirterek, 35 yaş altı erkeklerin 2. listede değerlendirileceğini ve yeterli başvuru olmadığı taktirde 35 yaş altı erkeklerin kuraya tabii olacaklarını kaydetti. Doğan, engelli ve eski hükümlü erkek adaylarında 35 yaş üstü şartının bulunmadığını sözlerine ekledi.

HANGİ KURUM KAÇ KİŞİ ALACAK?

Doğan, hangi kurum için kaç kişinin istihdam edileceğini şu şekilde açıkladı:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi : 40

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü : 30

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü : 35

İl Sağlık Müdürlüğü (Hastane) : 50

Ardeşen Belediyesi : 35

Büyükköy Belediyesi : 10

Çamlıhemşin Belediyesi : 15

Çayeli Belediyesi : 35

Salarha Belediyesi : 15

Derepazarı Belediyesi : 20

Fındıklı Belediyesi : 25

Güneysu Belediyesi : 25

Hemşin Belediyesi : 10

İkizdere Belediyesi : 15

İyidere Belediyesi : 15

Kalkandere Belediyesi : 15

Kendirli Belediyesi : 15

Madenli Belediyesi : 10

Muradiye Belediyesi : 10

Pazar Belediyesi : 30

Rize Belediyesi : 70

Tunca Belediyesi : 10

Pazar İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 25

Ardeşen İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 30

Çamlıhemşin İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 15

Çayeli İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 30

Derepazarı İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 15

Fındıklı İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 20

Güneysu İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 20

Hemşin İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 10

İkizdere İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 15

İyidere İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 15

Kalkandere İlçe Özel İdare Müdürlüğü : 30

Merkez İl Özel İdare Genel Sekreterliği : 60

İl Milli Eğitim Müdürlüğü : 140

Gıda Tarım İl Kontrol Laboratuvarı : 5

Rize Adalet Sarayı (Adliye) : 15

Rize Valiliği : 10

Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi (Rize POMEM) : 10

İNTERNETTEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İş başvurusunu internet üzerinden yapmak için 8 adımda başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle kurumun web adresi www.iskur.gov.tr ye giriş yapmanız gerekecek. Ardından internet şubesi sekmesini tıklayarak iş arayan bölümünden giriş yapmalısınız. İş arayan girişindeki bilgileri tamamladıktan sonra istihdam bölümünden Toplum Yararına Programlar sekmesini ve TYP arama sekmesini tıklamalısınız. İstenilen bilgileri girip TYP arama işlemlerine geldiğinizde başvurmak istediğiniz kurumu işaretleyip başvur sekmesini onaylayıp işleminizi tamamlamış olacaksınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum
İlgili Haberler