1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. İşte Avni Aker’in son hali
İşte Avni Aker’in son hali

İşte Avni Aker’in son hali

Trabzon'da 65 yıl spora hizmet veren Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yıkım çalışmaları tamamlandı. Stadyumdan geriye hatıra olarak bırakılan kale arkası ile protokol tribününün bir bölümü kaldı

A+A-

Trabzon'da 1951 yılında hizmete giren ve 65 yıl Trabzon sporuna hizmet verdikten sonra 26 Ocak 2017 tarihinde Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından kapıları kapanan ve yıkımına 29 Kasım 2017 tarihinde başlanan Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yıkım çalışmaları tamamlandı.

avniaker8.jpg

Stadın güney kısmındaki kale arkası ile hemen yanındaki protokol tribününün bulunduğu kısım ve futbolcuların sahaya çıktıkları tünel, yıkılmayarak hatıra olarak bırakıldı. 

avniaker7.jpg

Yıkımı üstlenen firmanın şantiye şefliğini yürüten Selçuk Avcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının sonra erdiğini belirterek, "Avni Aker’in yakım işi bitti, teslimini yapıyoruz. Son rötuşların ardından artık teslimini yapıp çevresini açacağız. Buradan bin kamyonun üzerinde beton malzemesi çıkardık. Dolayısıyla bizim işimiz bitiyor ve buradan çıkıyoruz. Yıkım işimiz yaklaşık 4 buçuk ay sürdü. Bundan sonrası artık bizimle ilgili değil. Yıkım sırasında yanımıza gelen bazı vatandaşlar yıkılmasından dolayı üzüldüklerini bizimle paylaştı, biz de üzüldük ancak yapacak bir şey yok. Sonuçta yeni bir stadımız açıldı. Sembolik olarak yol tarafındaki kale arkası ile eski protokol tribünü ve futbolcuların sahaya çıkış tünelini bıraktık” dedi. 

avniaker6.jpg

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Mart tarihinde geldiği partisinin ilk kongresinde yaptığı konuşmada, “Avni Aker Stadyumu’nun yerine güzel bir şehir parkı ve takımın, Trabzon’un hatıralarını yaşatacak bir de Trabzon şehrinin geçmişi ile ilgili objelerini, her şeyini sergileyecek bir müzeyi de orada kurmuş olacağız. Bunun için de kaybedecek vaktimiz yok. Beton yığınlarından bıktık artık, Trabzon orayla yemyeşil” ifadelerini kullanmıştı. 

avniaker5.jpg

avniaker1-001.jpg

avniaker2.jpg

avniaker3.jpg

avniaker4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum