1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. İşte dünyanın en ucuz otomobili
İşte dünyanın en ucuz otomobili

İşte dünyanın en ucuz otomobili

Hintli otomobil devi Tata'nın geliştirdiği otomobil 2 bin 500 dolara satılacak.

A+A-

Ancak çok şey de beklenmemesi gerekiyor. Zira 30 beygir gücüne sahip olan otomobil, saatte en fazla 70 kilometre yapabilecek. Ayrca klima ve radyosu da yok. Göstergelerde sadece hız göstergesi var. Kaportanın yarısı plastikten, yarısı alimünyumdan oluşuyor.

Tata'nın yılda 250 bin adet üreteceği otomobil, otomobillere değil de motosikletlere alternatif olacak. Hindistan'da satış rekorları kırması bekleniyor.. İşte otomobilin özellikleri:


- Motoru Alman Volkswagen gibi arkada olacak. Sadece motoru 700 dolara mal oluyor. 30 ile 35 beygir gücünde.

- Radyosu, kiliması göstergeleri yok. Sadece benzin ve hız göstergesi var.

- Vites otomatik ya da elden değil. Motosikletlerde olduğu gibi vitesi kendisi ayarlıyor. Yani aslında vitesi ve diferansiyeli de yok.


- Jantlar, maksimum saatte 70 km hızla gidebilecek şekilde üretildi. Böylece tasarruf edildi.


- Tasarruf olsun diye bagajı yok. Bagaj denilen bölüme bir tek sırt çantası giriyor.

KDV ve ÖTV ile Türkiye'de 10 bin YTL oluyor

Hindistanlı otomobil üreticisi Tata Motors tarafından üretilen Nano adı verilen dört kişilik ve 635 cc motor hacimli aracın bayi satış fiyatı 100,000 rupi yani 2 bin 500 dolar olarak açıklanmıştı.

Konuyla ilgili İHA'nın sorularını yanıtlayan TATA-Türkiye Satış danışmanı Kutay Postluoğlu, "TATA'nın ürettiği 2 bin 500 dolar değerindeki otomobilin Türkiye'de satılıp satılmayacağı şu an için belli değil. Fakat satılsa bile KDV, ÖTV ve diğer giderlerin de eklenmesi ile satış fiyatının 10 bin YTL civarında olması muhtemel," dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız