1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İşte fotoğrafta güzel çıkmanın sırları
İşte fotoğrafta güzel çıkmanın sırları

İşte fotoğrafta güzel çıkmanın sırları

Bazı insanlar çok güzel olmasalar bile fotoğraflarda güzel çıkarlar. Peki, fotoğraflarda güzel çıkmanın sırları neler? İşte bazıları…

A+A-

İlk kural rahat olmak…

Fotoğraflarda poz vermemeye dikkat edin. Ya da poz vermiyormuş gibi davranın. Eğer özel bir çekim yapıyorsanız sürekli hareket halinde olun. Fotoğrafçı mutlaka doğal pozlarınızı yakalayacaktır.

Eğer dış çekim yapıyorsanız gün batımında yapılan fotoğraflar daha güzel çıkacaktır. Ünlü fotoğrafçı Jack Guy gün batımı ışığının sizi çok güzel göstereceğini söylüyor.

fotograf.jpg

Aşağıya doğru daha az gölge oluşacağından gözaltlarınızdaki torbalar fotoğrafta görünmeyecek. Güneş gözaltındaki bölgeyi aydınlatacak ve daha genç görünmenizi sağlayacak.

Patti Wood uzatarak söylenen i harfi dudak kenarlarını yukarı kaldırdığı için çekim esnasında Money kelimesinin söylenmesinin doğru tercih olacağını söylüyor. Money derken göz çevrenizde oluşan mimik çizgileri içten gelen bir gülümseme hissini verecektir.

Dilinizi dişlerinizin arkasında tutarak gülümserseniz yüzünüz gergin görünmeyecektir.

Olduğunuzdan daha kilolu görünmek istemiyorsanız ve doğal görünüm elde etmek istiyorsanız dik durarak kollarınızı vücudunuzun yanında tutun ancak kesinlikle vücudunuza yapıştırmayın. Gıdık bölgenizin belli olmamasını istiyorsanız çenenizi yukarda tutarak objektife gülümsemelisiniz.

fotograf2.jpg

Boyunuzun yukarısından yapılan çekimlerle daha ince, aşağıdan yapılanlarla daha uzun görüneceksiniz. Direkt açılı çekimlerde ise duruşunuzda bozukluk varsa ya daha kilolu ya da daha kısa görüneceksiniz. Duruşunuz direkt objektife dönük olmamalı. Hangi profilden daha güzel göründüğünüze karar verin ve küçük açılı bir yan duruş sergileyin.
Ferah hissetmek ve bu ifadeyi hissettirmek için gözlerinizi çekimden önce biraz kapatın. Çekim esnasında açın, farkı göreceksiniz.
Aynı zamanda giyiminiz de çok önemli. Özel bir gün için yapacağınız çekimlerde günün trendlerini değil, klasik stili tercih edin Yıllar önce çektirdiğiniz fotoğrafları eşiniz dostunuza gösterirken ‘Ne kadar da komik giyinmişim, ama o zamanın modası öyleydi’ şeklinde yaptığınız açıklamaları unutmayın.
Enine çizgili bluzlardan ve bol kesim pantolonlardan kaçının. Bunlar sizi kısa ve olduğunuzdan kilolu gösterecektir. Yüksek bel pantolon ve etekler fotoğraflarda sizi daha uzun ve zarif gösterecektir. Fon rengine dikkat edin. Kıyafetinizle aynı tonlardaki ya da rengi boğacak mekânlardan uzak durun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız