1. HABERLER

  2. KÖŞE YAZILARI

  3. İŞTE YEŞİL YOL'UN ARDINDAKİ HAİN PLANLAR
İŞTE YEŞİL YOL'UN ARDINDAKİ HAİN PLANLAR

İŞTE YEŞİL YOL'UN ARDINDAKİ HAİN PLANLAR

Rizeli Ulusalcı yazar Sebahattin Önkibar, Yeşil Yol'u yazdı. Bir de bu taraftan bakmakta fayda var! İşte o makale:

A+A-

Yayla yollarında Ermeni-Rum tezgâhı!

Sebahattin ÖNKİBAR

Fırsat bulup yazamadım.

Çeyrek asırdır her bayram olduğu gibi bu bayram da Annem ve Babamla beraber olmak için Ardeşen’deydim.
Tabii memlekete gitmişken Kaçkar Yaylalarından Çamlıhemşin’e kadar pek çok merkezi ziyaret edip halkın özellikle gündemde olan Yayla Yolları bağlamında nabzını tutup konunun perde arkasını araştırdım.
İzlenimlerim ve hükmüm şudur:
 
ARAP SERMAYESİ VE BÜYÜK RANT
Birinci husus Yayla Yolları projesi aslında bir rant yaratma girişimi zira kıyı boyunca iki bin küsür kilometrelik yol için onlarca yandaş müteahhit para kazanacak. Siyasi iktidar ÇED raporu engelini aşmak için yol ihalelerini 20 küsür kilometre ile sınırlı tutacak ve bu şekilde çok sayıdaki AKP’li küçük müteahhit para kazanacak.
Rant bağlamında ikinci boyut, güzergah boyunca kurulacak olan onlarca Turizm Merkezi inşasının yine yandaşlara peşkeş çekilme ihtimalidir ki bu girişimde Suudi ve Körfez sermayesi de yer alacaktır. Nitekim bayram ziyaretim esnasında Suudi ve Körfezli Arapların bölgeye yoğun ilgisine tanıklık ettim.
Turizm Merkezlerine ilaveten devre mülk sistemi ile onbinlence konut satılıp Araplardan döviz bekleniyor.
Gelelim projenin diğer boyutlarına:
 
EMPERYALLER DEVREDE
Bölge insanı kimliği ile dürüst olarak söylemeliyim ki bu projenin yeşile yani ormana zerre bir zararı olmayacak çünkü iki bin küsür metrenin yukarısında zaten yeşil ya da orman yoktur. Dolayısı ile yeşil argümanı sadece istismardır ki bunun ardında emperyalist AB vardır.
Hepimiz biliyoruz; Türkiye’de pek çok yeşil örgütü emperyaller finanse ederler ki amaçları asla doğa değildir. Düşünün pek çok AB ülkesi onlarca nükleer santrala bizzat sahipken bizde olmasın diye fonlar aracılığı ile yeşil örgütlere paralar aktarır. Gayeleri asla yeşili korumak ya da Türkiye sevdası değil, emperyal amaçlar yani nükleer enerji ve dolayısı ile nükleer silaha yaklaşamamamızdır.
 
ERMENİLER HEMŞİN, RUMLAR TRABZON!
Bir diğer önemli tespit:
Bölgede günlerce nabız tuttum, bölge insanı bu projeye karşı çıkmıyor. Sadece rant dağıtımını noktasında kaygılar taşıyor.
Diyeceksiniz ki o zaman o karşıt gösterileri yapan kim?
Onların önemli bölümü tatilciler.
Yerlilerden katılanlar ise güdülenler.
Peki güdenler kimler mi?
Yine dış dinamiklerin kontrolündeki örgütler.
Açık yazacağım, Karadeniz’de iki emperyal lobi yoğun bir faaliyet içinde.
Birinin ardında Ermeni diasporası var ve pilot bölge olarak Çamlıhemşin’i seçti. Diğeri uluslararası Rum lobisidir ki bunlar da öncelikle Rize Merkez ile Trabzon’u hedef seçmiş durumda.
 
BEN ERMENİ VE RUMUM DİYENLER!
Bu lobiler büyük paralar harcıyor mesela Ortodoks Kiliseler Birliği ölen solcu yönetmen Yusuf Kurçenli’ye büyük paralar ödeyerek “Yüreğini Sor” filmini çektirdi ki amaçları Karadeniz’de güya var olan gizli hıristiyanları gündeme getirmek ve kamuoyu oluşturmaktı.
Üzülerek söylemek zorundayım; Karadeniz sahil şeridinde çok değil 10 yıl önce hiç olmayan şeyler oluyor ve yöre halkından bazıları artık açıktan ben Ermeniyim ya da ben Rumum diyor ki bu ülke mukadderatı adına büyük bir beladır zira Kürtçülük fitnesi de böyle başlatılmıştı. Buradan hareketle Yayla Yolları konusunun yine bu emperyal güruh tarafından istismar argümanı yaptığının bire bir tanığıyım.
Hayır asla o Yayla Yolları yapılsın diyenlerden değilim ama vatansever bir gazeteci olarak bu hususu dikkatinize sunmak benim varlık nedenim..

-----------------------------------

Rize Ardeşenli Sabahattin Önkibar, Türk gazeteci, sunucu ve köşe yazarı. Ulusal Kanal'da yayınlanan Alternatif ve Kanal 34'te yayınlanan Ankara Kulisi adlı programların sunuculuğunu yapmakta ve Aydınlık Gazetesinde makaleler yazmaktadır...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum