1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. İyi bir Ramazan güvecinin sırrını ustası anlattı
İyi bir Ramazan güvecinin sırrını ustası anlattı

İyi bir Ramazan güvecinin sırrını ustası anlattı

Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan güvecin lezzeti nerede gizli? 20 yıllık aşçıdan Ramazan güveci tarifi

A+A-

Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan güvecin lezzeti; toprak kap, tereyağı ve sarımsağında gizli.

Yaklaşık 20 yıldır aşçılık yapan Adem Yılmaz, toprak kaptaki iyi bir güvecin lezzetinin sarımsak ve hakiki tereyağında gizli olduğunu belirterek iyi bir güvecin nasıl hazırlanacağı anlattı. 

guvec1-001.jpg

Güvecin hazırlanmasında malzemelerin organik olmasının önemli kadar pişme süresinin de önemli olduğunu belirten Yılmaz, genelde Trabzon yöresinde yetişen malzemeleri kullandığını söyledi. 

Hazırladıkları güvecin yerli olduğunu kaydeden Yılmaz, “İyi bir güvecin sırrı sarımsak ve Trabzon tereyağında saklı. Güveci hazırlarken ilk olarak soğanı, patatesi, yeşilbiberi ardından da etini yerleştiriyoruz. Diğer aşamalarında da aynısını tekrarlayarak sarımsağı ve Trabzon tereyağını koyduktan sonra en üste de domatesleri diziyoruz. Suyunu verdikten sonra da fırına veriyoruz. Yaklaşık 4 saat fırında kalacak. Etimizde yerli olduğundan lezzeti de daha farklı oluyor. Dolayısıyla yerli bir güveç olmuş oluyor. Güveç hazırlanmasında malzemeler çok önemli. Özellikle organik olması gerekir. Yaklaşık 20 yıldır güveç hazırlıyorum. Müşterilerimizden şu ana kadar hep olumlu, güzel tepkiler geldi. Şu ana kadar hiç olumsuz tepki almadık” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum