1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMA

  3. iyi çay nasıl demlenir?
iyi çay nasıl demlenir?

iyi çay nasıl demlenir?

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde, ‘Çay demleme ve servisi” semineri düzenlendi.

A+A-

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde, ‘Çay demleme ve servisi” semineri düzenlendi.
Seminerde konuşmacılar tarafından katılımcılara çayın tarihçesi, çayın faydaları, çayın tadının ve görünümünün bozuk olmasının nedenleri gibi konularda bilgiler verilirken iyi bir çay demlemenin püf noktaları anlatıldı. Güzel bir çay demlemek için suyun ve çayın kaliteli olması gerektiğini söyleyen Kastamonu Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Dilek Akbaş çay demlenirken mümkün olduğunca porselen demlik kullanılmasını dikkat çekerek, suyun kaynamaya başlamasıyla birlikte demlenmesi gerektiğini söyledi. Kuru çayın demlenmeden önce yıkanıp süzülmesi gerektiğini belirten Akbaş, kuru çayın demlik içinde bekletilerek kavrulmasının tadını bozacağını ifade ederek, çaydanlığa bir çay bardağı soğuk su konulup ısınmasını sağladıktan sonra sıcak suyun eklenmesini ve yaklaşık 20 dakika demlenmesi gerektiğini söyledi.
Servis aşamasında ise bardak, kaşık ve tabağın temiz olması gerektiğini belirten Akbaş, fincanla servis edilirken kulp ile çay kaşığının aynı yönde olması gerektiğini belirterek, çayın sindirim sistemine karaciğerlere ve bir çok organa faydalı olduğunu söyledi. Çay demleme ve servisi konulu seminer sonrası katılımcılara Kastamonu Halk Eğitim Merkezi tarafından belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum