1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. JANDARMADAN DURMAK YOK
JANDARMADAN DURMAK YOK

JANDARMADAN DURMAK YOK

Rize'nin Fındıklı ve İyidere ilçelerinde jandarmanın yaptığı operasyonlarda çok sayıda kaçak sigara ve alkollü içki ile el yapımı silahlar ele geçirildi.

A+A-

Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Rize İl Jandarma Komutanlığınca; adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, Fındıklı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, 13 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılan arama neticesinde; 4.000 paket kaçak sigara, 300 şişe alkollü içki, 1 adet ruhsatsız tüfek ve tüfeğe ait 25 adet fişek ele geçirilmiş, 2 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla (1) şüpheli şahıs, ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmış, (1) Gürcistan uyruklu şahıs ise sınır dışı edilmiş olup, ele geçirilen kaçak malzemelere el konulmuştur. Şüphelilere 27 No’lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği kapsamında düzenlenen toplam 84.200,00 TL idari para cezası tutanağı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmiştir. Rize İl Jandarma Komutanlığınca; İyidere İlçesi Merkezinde yasadışı silah imal edildiği yönünde duyum alınması üzerine adil makamlardan alınan arama kararına istinaden 13 Şubat 2018 tarihinde yapılan arama neticesinde; 4 adet 7.65 mm çapında tabanca, 5 adet 7.65 mm çapında namluları kurusıkıdan dönüştürerek hazırlanmış kurusıkı tabanca, 13 adet tabanca şarjörü, 7 adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği, 50 adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca fişeği, silah imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilmiştir. Ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemelere el konulmuş olup, 1 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda soruşturmaya devam edilmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum