1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaçkar Dağları İstanbul'da sergileniyor
Kaçkar Dağları İstanbul'da sergileniyor

Kaçkar Dağları İstanbul'da sergileniyor

Fotoğrafçılık kariyerinde pek çok başarıya imza atan Rize Pazarlı fotoğraf sanatçısı Adem Genç’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizesinde Yenikapı Marmaray’da düzenlediği ve Kaçkarlar’ın eşsiz güzelliklerinin yer aldığı fotoğraf sergisi ilgi çekti.

A+A-

Çektiği mükemmel fotoğraflarla ulusal ve uluslararası platformlarda Rize’nin doğal güzelliklerinin tanıtımını yapan Rize Pazarlı fotoğraf sanatçısı Adem Genç’in eserleri İstanbul’da fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu.

adem10.jpg

Rize ve Kaçkarlar’ın eşsiz güzelliklerinden karelerinin yer aldığı fotoğraflar, bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul Yenikapı Marmaray’da düzenlediği 'Adem Genç Fotoğraf Sergisin'de 10 gün boyunca açık kalacak.

adem1-001.jpg

En son Rize Valiliği tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu aracılığıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında iki fotoğrafı ile iki ödüle birden imza atana Genç, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Karadeniz Bölgesinin dünyaya tanıtımı için hazırlanan ve İngilizce yayımlanan The Verdant Black Sea (Yeşil Karadeniz) adlı bülteninde de fotoğraflarıyla yer almıştı.

adem3.jpg

Fotoğraf sanatçısı Adem Genç, doğadaki ilahi sanata olan hayranlığını fotoğrafla birleştirdiğini ve güzel sonuçlar aldığını ifade ederek, “Öncelikle fotoğraf dünyamdaki gururum; beni bu başarıya ulaştıran Rize Fotoğraf Sanatı Derneğidir. Onurum ise Pazar’da faaliyet gösteren ve de yönetim kurulu üyesi olduğum Pazar Fotoğraf sanatı kulübüdür. Ve yine bu başarıda büyük payı olan Rize’ deki kulüplerimize gelince; Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü, Çayeli Doğa Sporları Kulübü, Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile ulaşımda Fırtına Turizm’e, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor kulübü, FOTOPROF ekibi ve Pazar İlçesinde faaliyet gösteren Atina Dağcılık ve Doğa Sporları kulübüne de teşekkür ederim.” dedi.

adem2.jpg

Genç, bölge olarak fotoğraf sanatına malzemenin bol olduğu bir coğrafyada yaşadığını da vurgulayarak, “Kaçkarlarda fotoğrafçı olmak; dört mevsim Kaçkarları fotoğraflamak demektir. Yeri geldi zor kış şartlarında metrelerce yükseklikteki karlar üzerinden yürüyerek Kaçkarları fotoğrafladım, yeri geldi sis bulutlarının üstüne çıkarak eşsiz güzellikleri gördüm. Kaçkarlardaki renklerin bin bir tonunu, renklerin buluşmasını takip ettim. Kaçkarlarda fotoğrafçı olmanın mutluluğunu tarihi eserleri, kültürü fotoğraflarken bire bir yaşadım. Sonuç olarak; doğadaki ilahi sanata olan hayranlığım, fotoğrafla birleşince elde edilen sonuç mükemmel oluyor.” ifadelerini kullandı.

vid1.jpg


Kaçkar Dağları İstanbul'da sergileniyor paylaşan: pazar53

adem9.jpg

adem8.jpg

adem7.jpg

adem6.jpg

adem5.jpg

adem4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum