1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kafanıza göre grip ilacı almayın
Kafanıza göre grip ilacı almayın

Kafanıza göre grip ilacı almayın

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, grip tedavisi amacıyla eczanelerden doktor tavsiyesi dışında ilaç alınıp kullanılmaması istendi.

A+A-

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, vatandaşların gerek grip, gerek diğer hastalıkların seyri esnasında doktor tavsiye ve onayı olmadan hiçbir ilacı kullanmamalarının önem taşıdığını bildirdi.

Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde vatandaşların gripten korunmak amacıyla grip tedavisinde kullanılan bazı antiviral ilaçları eczanelerden talep ettiklerinin görüldüğünü belirtti.

Diğer hastalıklarda olduğu gibi gripte de korunmanın sadece aşı ve hijyen önlemleriyle sağlanabildiğini ifade eden Tepe, tedavinin ise doktor tarafından hastalığın teşhisinin konulması sonrasında uygun ilaçlar ve istirahatle yapılabildiğini vurguladı.

Bu nedenle tedbir amacıyla bu tür antiviral ilaçların kullanılmasının bir korunma sağlamayacağı gibi, virüslerin direnç kazanarak sonraki süreçlerde tedavinin zorlaşmasına da neden olabildiğine dikkati çeken Tepe, şunları kaydetti: 'Vatandaşlarımızın gerek grip, gerek diğer hastalıkların seyri esnasında doktor tavsiye ve onayı olmadan hiçbir ilacı kullanmamaları önem taşımaktadır. Bunun başta kendileri olmak üzere toplum sağlığı açısından büyük fayda sağlayacağının önemle bilinmesi gerekmektedir.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum