1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Kalkavan'ın yeni hedefi final!
Kalkavan'ın yeni hedefi final!

Kalkavan'ın yeni hedefi final!

Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldikleri için mutlu olduklarını belirterek, şimdiki hedeflerinin final olduğunu söyledi.

A+A-

Kalkavan, Çaykur Rizespor’un tarihinde üçüncü kez Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldiğini hatırlatarak, “Yarı final hayırlı olsun. İnşallah daha ileri gideriz ve tarihimizde ilk kez kupada finale yükseliriz. Tribünde eksik kaldık ama sahada güzel bir gece geçirdik. Kupada ve ligde bakışımız gideceğimiz yere kadar gitmekti. Ağır bir maç trafiğine girmiştik. Bunun yanında başta Kweuke’nin sakatlığı ile sistem değişikliğine gitti teknik kadro. Hikmet hoca as kadroyu sahaya sürdü, bu da onun takdiri. Hocamız ile maç öncesi kadro konusunda bir konuşma yapmıyoruz, biz de maça geldiğimizde kadroyu önümüzde görüyoruz. Ligde hafta sonu Bursaspor maçı bizim ve onların adına çıkış maçı olacak. Top oynamaya çalışan iki takımın mücadelesi, son derece keyifli bir karşılaşma bizi bekliyor. Kupa yarı final maçında benim tercihim Galatasaray. Büyük takımlarla oynamak her zaman keyif verir. Dediğim gibi benim şahsi fikrim ve gönlümden geçen takım yarı finalde Galatasaray. Kupa maçlarında çok fazla gelir olmadığı için tur primi biraz düşük kaldı. Futbolcularımıza ve teknik kadromuza kişi maçı prim 20 bin lira olarak belirledik, hayırlı olsun. Daha çok vermek isterdik de mali kriterlere takıldık” dedi.

"TÜRK FUTBOLUNDA DEVRİM NİTELİĞİNDE YENİLİKLER OLACAK"
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kulüpler Birliği toplantısına da değinen Kalkavan, Türk futbolunu devrim niteliğinde yeniliklerin beklediğini söyledi. Kalkavan, “Kulüpler Birliği toplantısı çok yararlı geçti. Beş öneri çıktı o toplantıda. İnşallah o önerilerden federasyon yararlanır, harekete geçer. Bunlardan en önemlisi video hakemliği. Hollanda bu uygulama için FIFA’dan izin bekliyor. Burada itiraz hakkın olacak. Tıpkı salon sporlarında olduğu gibi tartışılan pozisyon sonrası video görüntülere başvurulacak. Bence eninde sonunda dünya futbolunda teknoloji gelmek zorunda, yoksa adalet gelmiyor ve birçok takımın canı yanıyor, siz bakmayın biz fazla konuşmuyoruz. Bunun dışında hakem notlarını bir başka bağımsız denetimler tarafından atanan kişilerin devreye girerek, hakemlere not vermesi. Bir başka öneri ise hakem notunu maç sonu iki takım tarafından değerlendirmesi. Bunlar dünya futbolunda ilk olacak. Önerilerimizin başında ise hakem eğitimi geliyor. Biz Kulüpler Birliği olarak federasyona bu önerileri getirdik, son karar federasyonun” diye konuştu.

KARAMAN İLE 5 YILLIK SÖZLEŞME PLANLANIYOR
Kalkavan, Teknik Direktör Hikmet Karaman ile 5 yıllık sözleşme planladıklarını da belirterek, “Hikmet hocaya benim 5 yıllık sözleşme önerim var. Kendisi bana ‘Başkanım ne derse o’ cevabını verdi, aileden biridir. Kağıda yansıması önemli değil, benim ona 5 yıllık önerim var, yönetim kurulu bana bu yetkiyi verdi. Burada önemli olan gönül bağı. Hocamızla bu bağ çok iyi örtüştü. Böyle mütevazı bir kadro ve en büyük silahı olan Kweuke’yi kaybeden bir teknik adamın, bu zor günlerde takımı nerelere getirdiği ortada. Hikmet hoca bu yöreye uygun, hırslı bir insan, kendisinden memnunuz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum