1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kanser teşhisinde devrim!
Kanser teşhisinde devrim!

Kanser teşhisinde devrim!

Vücutta kanserli hücreleri bulmak için seyahat edebilecek hap büyüklüğünde bir robot üzerinde çalışılıyor.

A+A-

Bilim adamları, vücutta kanserli hücreleri bulmak için seyahat edebilecek hap büyüklüğünde bir robot üzerinde çalışıyor. Vücudun içinde tümörlerde test yapabilecek hap, elde ettiği verileri bir bilgisayara gönderebilecek, minyatür video kamerasıyla bağırsaklarda 40 bin görüntü çekebilecek.
Daily Mail gazetesinin haberine göre, kamera görüntüleri bilgisayara aktarıldığından vücuttan geri almaya gerek bulunmayan hap robot, doğal yollardan vücuttan atılabiliyor.
Geliştirilen hap robotta, Crohn's hastalığı gibi vakalağı teşhis etmekte daha önceden faydalanılan "PillCam" adlı kamera teknolojisi kullanılıyor.PillCam teknolojisi, ayrıca bağırsak rahatsızlarını teşhis utmekte de yararlı oluyor. Yeni geliştirilen hap robot ise, içerde kanserli dokuyu sağlıklı olanından ayırarak yaptığı testleri dışarıya aktarabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız