1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kar üstünde karakucak! İZLE
Kar üstünde karakucak! İZLE

Kar üstünde karakucak! İZLE

Artvin'in Şavşat İlçesi'ne bağlı bin 800 rakımlı Veliköy'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen kar üstü karakucak güreşlerinin 12.'si yapıldı.

A+A-

Veliköy Muhtarı Rasim Tekin, güreşler öncesi yaptığı konuşmada, güreşleri dünyaya tanıtan başta basın mensupları olmak üzere güreşlerin yapılması için desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Tekin, "Güreşlerimiz her geçen gün daha mükemmele doğru gitmekte olup, görsel ve yazılı basın tarafından ilgiyle karşılanmış, yöremizin tanıtılması açısından etkili olmuştur. Amacımız, Ata sporumuz güreşi gençlerimize sevdirmek ve yöremizin doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmaktır" dedi. Tekin, güreşleri izlemeye gelen Vali Cengiz Aydoğdu'dan ilçeye bir spor salonu yapılmasını istedi.


 
Güreşlere Samsun, Erzurum, Amasya, Tokat, İstanbul, Edirne, Sinop, İzmit, Kahramanmaraş, Artvin, Ankara ile Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti ve Gürcistan'dan 170 sporcu katıldı. Toplam 11 kategoride, 5 hakem ve 3 kişilik jürinin yönettiği güreşleri erkeklerin yanı sıra çok sayıda bayan da izledi. Güreşlerde 35-40 kiloda Abdulsamet Özcan (Şavşat), 40-45 kiloda Tarık Olukman (Ardanuç), 45-50 kiloda Ziyadi Komadze (Gürcistan), 50-55 kiloda Mülkan Solamandze (Gürcistan), 55-60 kiloda Tanıyel Kahoşvili (Gürcistan), 60-65 kiloda Goca Anadze (Gürcistan), 65-70 kiloda Kasım Koral (Erzurum), 70-75 kiloda Abdülmuttalip Melek, 75-80 kiloda Celal Dal (Erzurum), 70-90 kiloda Serhat Gökmen (Samsun) birinci oldu. Güreşlerde Başpehlivanlığı Salih Şahin (Ordu) kazandı. Bu kategoride ikinci Mahmut Kavakçı (Gebze), üçüncü Mustafa Yiğit (Sinop) oldu. Müsabakalarda en centilmen güreşçi Gürsel Turan (Şavşat-Veliköy), en teknik güreşçi ise Mustafa Demirkıran (Borçka) seçildi. Bu arada, 35-40 kiloda ağabeyi Kasım'ı yenen Abdülsamet Özcan birinci olurken, güreşlerde sporcuların yalın ayak ve belden yukarısı çıplak bir şekilde kar üzerinde rakipleriyle mücadele etmesi ilginç görüntüler oluşturdu.
 Güreşlerden sonra düzenlenen ödül töreninde başpehlivana bin YTL, toplamda da 5 bin 400 YTL ödül verildi. Güreşlerde geçen yılın güreş ağası Nuri Kemal Demirel 15 bin YTL para ödeyerek açık artırmada, yeniden güreş ağası seçildi. Nuri Kemal Demirel ayrıca, güreşçilere para ödülü dağıttı.
Güreşleri Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, İl Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimşek, Kaymakam Serdar Kaya ile güreş ağası, işadamı Nuri Kemal Demirel de izledi.
Öte yandan, kar üstü karakucak güreşleri sebebiyle dün akşam Şavşat ilçe merkezinde aşıklar gecesi düzenlendi. Şenliği yaklaşık bin 500 kişi izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız