1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMA

  3. Karaca avı için uyarı
Karaca avı için uyarı

Karaca avı için uyarı

Nisan-Mayıs-Haziran dönemlerinde yavrulayan karacaların doğal ortamlarından koparılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

A+A-

Doğal yaşamın önemli unsurlarından olan av ve yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasının herkesin üzerine düşen milli bir görev olduğu belirtilerek özellikle Nisan-Mayıs-Haziran dönemlerinde yavrulayan karacaların doğal ortamlarından koparılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.
Trabzon Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, karacaların çok hassas hayvanlar olduğuna dikkat çekilerek “Doğal yaşamın önemli unsurlarından olan av ve yaban hayvanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması herkesin üzerine düşen milli bir görevdir. Bu hayvanlarımızdan birisi de, sevimli oldukları kadar çok hassas özelliklere de sahip olan karacalarımızdır. Özellikle son yıllarda, halkımızın da gösterdiği koruma bilinci dolayısıyla populasyonlarında artışlar gözlemlenmektedir. Bu sevindirici durum yanında, özellikle Nisan-Mayıs-Haziran dönemlerinde yavrulayan karacaların yavrularının, bazı vatandaşlarımız tarafından çeşitli nedenlerle bulundukları ortamlardan alıkonulduğu hatta ormanlık alanlarda gördükleri karacaları bakmak maksadıyla alarak şehre götürdükleri duyumları söz konusu olmaktadır. Halbuki onların yaşam ortamları doğadır. Bu nedenle, hangi nedenle olursa olsun, karaca veya yavrularının ve hatta diğer bütün av ve yaban hayvanlarımızın bulundukları ortamlardan uzaklaştırılmaması ve rahatsız edilmemeleri gerekmektedir" denildi.
Bu hususlara uyulmaması halinde ağır para cezalarının gündeme geleceği vurgulanan açıklamada "2006-2007 Av sezonunda bir karaca için tazminat bedeli 4 bin 500 YTL’dir. Eğer çok olumsuz bir durum söz konusu ise Trabzon İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne 230 89 52 nolu telefondan veya en yakın Orman teşkilatına haber verilmesi gerekmektedir" bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum