1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Karadenizliler tekne yapımında sınırları aştı!
Karadenizliler tekne yapımında sınırları aştı!

Karadenizliler tekne yapımında sınırları aştı!

TRABZON’DA YAŞAYAN AHMET NURİ TABAKOĞLU, YUNUSA BENZEYEN TEKNE İMAL ETTİ. RİZELİLER İSE HAMSİ ŞEKLİNDE ISRARLI.

A+A-

Karadenizliler tekne yapımında sınır tanımıyor. Yunusa benzeyen tekne yapan Ahmet Nuri Tabakoğlu, 5 metre boyundaki yelkenli tekneyi bu yaz denize indirmeyi planlıyor.

Trabzon'un Faroz Mahallesi’nde evin altında bulunan atölyede kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştığı yelkenliyi su geçirmeyen kontrplaktan yaptığını belirten Tabakoğlu, teknenin işçiliğinden tasarıma kadar her şeyinin kendisine ait olduğunu söyledi.

yunustekne01.jpg

Yaklaşık 15 bin TL'ye mal olması beklenen yelkenlinin bazı bölümlerinin portatif olduğunu belirten Tabakoğlu, “Bu yelkenli üzerinde yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum. Kısmetse bu yaz suya indirmeyi düşünüyorum. Yelkenlinin her aşaması bana ait. Proje ve tasarım konusunda hiçbir yerden yardım almadım. Tamamen kendi düşüncem doğrultusunda yaparak bu hale getirdim. Şekli yunusa benziyor, adını ise ‘Alizem’ koyacağım. Teknenin diğer teknelere göre daha faklı olduğunu düşünüyorum” dedi.

yunus1.20140420203609.jpg

Tekneyi gören bazı Rizeliler ise Karadenizli ustaların Yunus'tan önce Hamsi şeklini dikkate almaları gerektiğini söyleyerek, hamsiye benzeyen tekne de üretilmesini istediler...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum