1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karal, HAYIR cephesinin elini güçlendirdi!
Karal, HAYIR cephesinin elini güçlendirdi!

Karal, HAYIR cephesinin elini güçlendirdi!

Mecliste işlediği eylemi Rize'de haberleştiren internet sitesini kapattıran Rize Milletvekili Hasan Karal, HAYIR cephesinin elini güçlendirdi. HAYIR'cılar, 'İşte bu baskılardan dolayı HAYIR diyoruz' şeklinde sosyal medyada büyük bir atağa geçtiler!

A+A-

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın Rize’de Ajans Rize isimli internet sitesine erişim yasağı aldırıp kapattırması Türkiye gündemine oturdu.

CHP Milletvekilleri, Rize’de yaşanan olayı Türkiye gündemine taşıyarak, “Referandumdan EVET çıkarsa Türkiye’de bu hukuksuzluk yasalaşacak” şeklinde propaganda malzemesi yapmaya başladılar.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, konuyu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesiyle sorduğunu söyleyerek, "Hakim, umarız bu yanlıştan bir an önce döner ve 5651 sayılı kanuna göre bir karar verir" dedi.

Site kapatmanın çağdışı bir uygulama olduğunun altını çizen Yarkadaş, "Hiç kimse gerçeği yazmasın, hiç kimse gerçeği öğrenmesin diye sansür uyguluyorlar. Ancak bu günler de geride kalacak" ifadesini kullandı.​

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise konuyu TBMM gündemine taşıyacağını, tüm Türkiye’de seçmenlere bu hukuksuzluğu duyuracaklarını söyleyerek, “Konuyu meclise taşımak için hazırlıklar yapıyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Siteye dava açarsınız, açıklamayı yapan bana dava açarsınız ama öyle yapmıyor, engelleme de yetmeyip komple siteyi kapatıyor. Akıl dışı bir şey. Bunun peşine düşeceğim. Hasan Karal, Rize’deki bütün medyayı bir yere toplamış, değişik kurumlara reklam bütçesi vererek hepsini toplayıp, kendi aleyhinde bir haber yaptırmıyor. Bu Türkiye’nin görüntüsüdür. Hükümet referandum sürecinde muhalefetin sesini çıkaracak bir yer bırakmıyor. Rize’de sesimi duyurabileceğim bir yer yok. Böyle bir şey görülmedi Türkiye’de." ifadelerini kullanmıştı.

face-001.jpg

SİTE KAPATTIRMA, SOSYAL MEDYADA HAYIR MALZEMESİ OLDU

Hasan Karal’ın basit bir konuyu referandum öncesi basın ile zıtlaşmaya sebep olacak şekilde Cumhurbaşkanının memleketi Rize’de tartışma konusu yaptırması en çok konuşulan konu olurken sosyal medyada da HAYIR cephesi harekete geçti.

Haber sitesinin kapatılma haberleri binlerce kullanıcı tarafından paylaşılıp yorumlanırken, “Korkularından giderek saldırganlaşıyorlar hiddetlendikçe de batıyorlar. Haydi, 16 Nisan çabuk gel millet olarak bunlara HAYIR diyerek durduralım” şeklinde yorumlar öne çıkıyor.

Rizeli Vatandaşlar ise, Rize Milletvekili Hasan Karal’ın Rize için kafa yormasını, partiye zarar verecek işlerden kaçınmasını isteyerek, “Cumhurbaşkanının memleketi Rize’de bu işlerle gündeme gelmek hiç hoş olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak için herkes elbirliği etmişken sayın Hasan Karal’ın bu aşamada, referandum arifesinde böyle basit bir konuyu gündem yaptırması hiç doğru değil. Diğer ulusal basın, başka illerdeki haber siteleri de bu haberleri yaptı. Ama Hasan Karal’ın o illerdeki ve ulusaldaki haberleri, hakaretleri mahkemeye taşımayıp, referandum sürecinde, hem de Cumhurbaşkanımızın memleketinde, böyle bir gündem ile ortaya çıkmasını anlamış değiliz.” dediler.

İLGİLİ HABER: HASAN KARAL RİZE'DE HABER SİTESİ KAPATTIRDI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum