1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Karal: Rize, OSB fırsatını kaçırdı!
Karal: Rize, OSB fırsatını kaçırdı!

Karal: Rize, OSB fırsatını kaçırdı!

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Organize Sanayi için ayrılan paranın arazi sahiplerinin tutumu nedeniyle geri gittiğini söyleyerek acı gerçeği yineledi:

A+A-

İlyas GÜR
AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize’ye yapılacak hizmetler konusunda çalışmalarını arkadaşımız İlyas Gür’e anlattı.

Karal, yapılacak hizmetlerin çıkması için teşkilat olarak sıkı çalıştıklarını belirtti. Bu konuyla ilgili sık sık Ankara'ya gidip görüşmeler yaptıklarını dile getiren Karal, "Eğer hizmetleri takip etmezsen kararlar çıkmaz" dedi.

İşte AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal'ın Çay Yasa Tasarısı'ndan belediye hizmetlerine, üniversiteden, Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar gündemi meşgul eden konularla ilgili açıklamalarından pasajlar:

"ORGANİZE SANAYİ ARTIK ZOR"

“Organize sanayinin Kalkandere bölgesinde yapılması konusunda alınan kararda bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum. Çünkü Organize Sanayi Bölgesi kurulacak alanın bulunması yıllar aldı. En son Kalkandere bölgesinde karar kılındı. Organize Sanayi Bölgesi konusunda artık siyasetçiler olarak bizim söyleyebileceğimiz bir şey kalmamıştır. Bu konuda son sözü oradaki arazi sahipleri söyleyecek. Hükümet üzerine düşeni yapmıştır. Gerekli ödenek ayrılmıştır. Artık bizim siyasi irade olarak organize sanayi konusunda söyleyeceğimiz söz boş laftan ibaret olur. Yargı kararını vermiştir. Üzülerek ifade edeyim ki bu konuyla ilgili ayrılan para geri gitmiştir. Bundan sonra arazi sahipleri yargıya yaptıkları başvurularını geri çekerlerse geri giden paraların tekrar alınması konusunda mücadelemizi yaparız. Gelinen nokta itibarıyla Rize’ye yazık olmuştur."

"ÜNİVERSİTEMİZİ CANLANDIRIYORUZ"

"Zaman zaman Ankara’ya gidip Rize milletvekilleriyle ilimize gelecek yatırımlar ve hizmetler konusunda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de en önemli mesele işi takip etmek ve başarmaktır. Ankara'da da işinizi takip etmedikten sonra o işin bir an önce hizmete dönmesi çok zor. Türkiye, maalesef ölü bir bürokrasi yumağında olan bir ülkedir. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gidip ilimize gelecek hizmetler konusunda görüşmeler yaptık."

"MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR"

"Özellikle üniversitemizin büyüyüp gelişmesi için mücadele veriyoruz. Bu anlamda yeni fakülteler için çalışmamız var. Rize Üniversitemizin ilgili bölümlerindeki eksik öğretim üyelerini tamamlamak için uğraştık. Rize Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakültesi'nin daha modern ve daha çağdaş imkanlara kavuşması için gayret sarf ediyoruz. Eski MİT binasının 4 dönümlük arazisi, üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulması için devir işlemleri tamamlandı. Böylece ilimize Diş Hekimliği Fakültesi kuruluyor. Tıp Fakültesi bünyesindeki doktor açığının kapatılması için çalışma yaptık."

"YENİ BÖLÜMLER AÇTIK"

"Ayrıca Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Çocuk Psikiyatrisi ve Yeni Doğan Ünitesi kurulması için çalışma yaptık. Kanser hastaları için onkolog getirmiştik. Bu doktorumuz eş durumundan Rize'den ayrılmıştı. Şimdi yeni bir onkoloğun Rize’ye gelmesi için söz aldık. Erken doğumlarda ve çocuk yoğun bakımlarında Trabzon Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ünite yetersiz olduğu için biz Rize'de yeni doğan yoğun bakım ünitesi kurulması çalışması başlattık. Yeni doğan uzmanı getirmek için söz aldık. Karadeniz bölgesinde sadece Trabzon’da bir tane var. İkincisi ise Rize’ye geliyor. Bunun dışında kanser araştırma merkezinin fiziki binasının tamamlanmasıyla içindeki donanımı konusunda bakanlıktan söz aldık."

BELEDİYELERE MÜJDE!

"Spordan sorumlu bakanımızla görüştük. Rize’de başlamış olan sportif yatırımlara yenilerinin eklenmesi için söz aldık. Kaçak çay girişinin ortadan kaldırılması için Hayati Yazıcı bakanımızla görüştük. Bu konuda çok ciddi çalışma başlatıldı. Belediyelerimizin mevcut borçlarının minimize edilmesi özellikle Andon içme suyundan dolayı konusunda biriken borç yükünün yarısının ortadan kaldırılması planlanıyor. Bu konuda bakanımızla görüştük. Belediyelerimizin borcu belirli bir formüle bağlandı. Bu karar onaylandığında Andon içme suyu projesiyle ilgili 10 belediyemizin borç yükünün yarısı ortadan kalkacak.

Sağlık Bakanımız, Rize'ye çok yönlü bir sağlık ünitesi yapılması, ağız ve diş sağlığı hastanesiyle birçok birimin bir arada tutulması konusunda arazi bulunduğunda ödeneğin hazır olduğunu bize ifade ettiler."

DAĞBAŞI YOLU KARAYOLLARI AĞINA ALINIYOR

"Güney Çevre Yolu’nun başlaması için Karayolları ile temasa geçtik. İnşallah Güney Çevre Yolu için bir an önce kamulaştırma çalışması başlayacak. Rize Merkez Dağbaşı istikametine giden yolun Salarha ve Güneysu yoluna bağlanması ve Karayollarına devredilmesi ve uygun yola dönüştürülmesi için başbakanımızın emirleri olmuştu. İnşallah bunun hayata geçirilmesi için görüşmeler yaptık. Bu yapılacak. Çevre ve Orman Bakanımızla görüştük. Rize’deki tüm derelerin taş ocağı bulunması halinde ıslah edileceği sözünü verdi."

"Çay Tasarısı mutlaka tartışılmalı"

“Rize Ticaret Borsası önderliğinde hazırlanan çay kanun taslağı Rize’de kamuoyunda tartışılmaya açıldı. İlgili taraflar konunun olgunlaşması için gerekli tartışma zeminini hazırlıyorlar. Bu tartışmaların yapılmasından yanayız. Çünkü bölge insanının kaderini doğrudan ilgilendirecek bir konu. İnşallah gerek kamu sektörünün gerekse özel sektörün sorunlarının çözümlenmesi, üreticilerin sorunlarının çözümlenmesini amaçlayan faydalı bir çalışma teşekkül ettirilir. Bunda bütün organların katkısı olması lazım. Memleketimizin faydalanacağı bir çalışma taslağı ortaya çıkar. Önümüzdeki günlerde bu tasarı kanunlaşacak. Bu kararın yöremiz ve bölgemiz için çok hayırlı bir karar olmasını temenni ediyorum. Çaykur bu konuyla ilgili çalışmalarını ortaya koydu. Borsamız çalışıyor. Sivil toplum örgütleri bu taslakla ilgili görüşlerini ortaya koyuyorlar. Henüz ortada oluşmuş resmi çalışma yok. Her birimin yaptığı çalışma derlenip toparlanacak, kanun taslağı hükümetimizin önüne gelecek. Hükümetimiz bunu uygun görürse bunu tasarılaştıracak. Uygun görmezse bu taslak yasa haline dönüşmeyecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
15 Yorum