1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karal, Yaş Çay Fiyatını Değerlendirdi
Karal, Yaş Çay Fiyatını Değerlendirdi

Karal, Yaş Çay Fiyatını Değerlendirdi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yaş çaya verilen fiyatı değerlendirdi...

A+A-

Karal, Yaş Çay Fiyatını Değerlendirdi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, katıldığı bir televizyon programında yaş çay fiyatından, sahilde dolgu çalışmaları başlanılan sosyal yaşam alanına ve amatör futbol sahasının nerede yapılacağına kadar birçok konuya değindi.

Yaş çay alım fiyatını değerlendiren Karal, “Türkiye’nin mevcut şartları çerçevesinde bakılırsa, kamuoyunu bugün itibariyle tatmin edici bir rakam olarak gözüküyor. Destekleme hariç yaş çay salt taban fiyatı olarak bakıldığında yüzde 14,5’lik bir artış vardır. Alınan tedbirlerle ve hükümetimizin verdiği desteklerle ÇAYKUR’un çay sektörünün arkasındaki duruşuyla beraber artık bir bayram havasıyla sezonlara giriyoruz. Kapasite artırımı sayesinde günlük 8 bin ton yaş çay işleyebiliyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde ÇAYKUR’un 5 bin 600 ton günlük yaş çay işleme kapasitesi vardı” diye konuştu.

SAHİL’DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Karal, sahilde yapımına başlanılan sosyal yaşam alanına değinerek, “Sahilde yeni bir Rize kuruyoruz sloganıyla yola çıktık. Yıllardan beri üzerine düştüğümüz bir hayalimizdir. Dolgu ihalesini yaptık. Belli bir alan şu anda doldurulmaktadır. Fiilen çalışmalar başladı. Rize’ye artı bir Rize daha katacak olan bir projedir. Üzerinde çalıştıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Bizzat takibini Cumhurbaşkanımız yapıyor. Bu sadece cami projesi değildir. Birçok sosyal yaşam alanını içinde barındıracaktır. Dışarıdan gelen bir turist Rize nasıl bir yerdir diye sorduğunda burada şehrimizi tanıma imkânı bulacaktır” dedi.

AMATÖR FUTBOL SAHASI İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

Yapılması planlanan amatör spor sahasına ilişkin açıklamalarda bulunan Karal, “Amatör spor sahası da son onaylanan dolgu imar planında onaylandı. Onun da yeri terminalin karşısında, limanla balıkçı barınağı arasında kalan bölüm olacaktır. Orası da şu anda doldurulmaya başlandı. Dolgu işlemi bittikten sonra bir aksilik olmazsa, amatör spor camiamızın bu ihtiyacını gerçekleştiririz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum