1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaymakam Aslan'dan sağlıkta şiddet olayına vurgu
Kaymakam Aslan'dan sağlıkta şiddet olayına vurgu

Kaymakam Aslan'dan sağlıkta şiddet olayına vurgu

Pazar'da Hemşireler Günü programına katılan kaymakam Selçuk Aslan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete vurgu yaptığı konuşmasında, "Maalesef bu olaylar kendi ilçemizde de yaşanıyor" dedi.

A+A-

Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen Hemşireler Günü programında Kaymakam Selçuk Aslan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete vurgu yaparak, herkesi empati yapmaya davet etti.

kymkmasln.jpg

Programda Konuşan Kaymakam Aslan ”Mesleğin sorunları tartışılmakta, bir farkındalık yaratılmaya çalışılmakta. Ben bu noktadan bakmak istiyorum. Maalesef diyerek söze başlayacağımız bir durumumuz var. Özellikle son birkaç yıldır medyaya yansıması daha da yoğunlaşmasıyla beraber sağlık çalışanlarımız onca fedakarlık, onca muhabbet, vatandaşa karşı onca samimi gayrete rağmen zaman zaman doğru anlaşılamamakta. Sağlık çalışanlarına dönük yakışmayan tavırlar içerisinde bulunanlar olabilmekte. Bunun kendi ilçemizde de yaşandığını üzülerek müşahede ettiğimiz örnekler var. İnşallah beyaz meleklerimiz dediğimiz; dardayken, hastayken, yaralıyken bizlere can veren bu insanların değerini daha iyi bilmeliyiz. Sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri saygıyla yaklaşabiliriz ümidindeyim. Bu noktada toplum olarak büyüğünden, küçüğüne hepimize roller düşmekte. En başta insan başlı başına hak eder saygıyı ki bu insan hayat dağıtıyor, şifa dağıtıyorsa elleri öpülerek saygıyı hak eder. Toplum olarak bu evreleri aşacağız. Cahiliye dönemimiz diyoruz. Mutlak şekilde bir sağlık çalışanı gün içerisinde yüzlerce farklı derdi olan, farklı psikoloji içerisindeki hastaya müdahale emektedir. Hasta yakınlarını da bir parça empati ile karşılıyorum. Çocuğumuz, anne babamız hastayken illaki endişeli ve telaşlı oluruz. Ancak endişemiz ve telaşımız hiçbir şekilde onun alacağı tedavi hizmetini aksatacak şekilde, sunulan hizmeti engelleyecek şekilde olmamalı. Hizmet sunanı rencide edecek şekilde olmamalı diyorum. Geleceğin sağlık çalışan adayı olan, hemşire adayı olan öğrencilerimize de bir tavsiye diyelim. Gelen her hastanın anneniz, babanız, halanız ya da teyzeniz olduğu empatisi içerisinde yaklaşmayı da ihmal etmeyelim" dedi.

sglk1-001.jpg

Programa Belediye Başkan Vekili Enver Ergenç, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Besim Acar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

sglk2-001.jpg

11/B sınıfı öğrencisi Muhammed Artar’ın  ‘Beyaz Melekler’ adlı şiiri ve 9/B sınıfı öğrencisi Yaren Birben’in ‘Beyaz Yakalı Melek’ adlı şiiri okumasıyla devam eden programda, 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve seslendirilen şarkılar dinleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

sglk3-001.jpg

sglk9.jpg

sglk10.jpg

sglk8.jpg

sglk7.jpg

sglk6.jpg

sglk5.jpg

sglk4-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız