1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Kazazedeler Uzungöl'e hayran
Kazazedeler Uzungöl'e hayran

Kazazedeler Uzungöl'e hayran

Bindikleri helikopter yan yatan ve Uzungöl'de ölüm tehlikesi atlatan Fransız kayakçılar, seneye tekrar bölgeye geleceklerini ifade ettiler.

A+A-

Fransız kayakçılar Ludo Schtrol, Clement İribares ve Nocelin Anhoony, Çaykara Uzungöl beldesi Şekersu yaylasında helikopterle Kaçkarlar'a kayak için giderken aniden bastıran yoğun kar ve sis yüzünden Uzungöl'e dönüş manevrası sırasında helikopterin pervanesinin ucunun kayaya çarpmış ve yanlamasına karlara saplanmıştı. Üç Fransız kayakçı, l.Pilot Okan Mutlu, 2.Pilat Ali Seymen ve Fransa da çalışmalarını sürdüren Trabzonlu iş adamı Metin Beyazyüz, düştükten sonra Uzungöl Belediye Başkanı Nuri Alibeyoğlu'nu arayarak düştükleri yeri, haritadan bildirdiler. Başkan Alibeyoğlu, ekipleri Demirkapı köyüne yönlendirdi. Erzincan'dan temin edilen helikopter ise hava koşuluları yüzünden iptal edilince,Trabzon Alay Komutanlığı'na bağlı 30 kişilik bir askeri ekip ve yöre halkı 8 kilometreyi vasıta ile, geri kalan mesafeyi de 4 saat yürüyerek ekibe ulaşmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız