1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kazma dişli çirkin diye sunulan imamların itibarı iade oldu
Kazma dişli çirkin diye sunulan imamların itibarı iade oldu

Kazma dişli çirkin diye sunulan imamların itibarı iade oldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen programda konuşan ilçe temsilcisi Cemal Taşcı, son yıllarda imamların itibarının geri alındığını söyledi.

A+A-

Pazar Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Cemal Taşcı, "Geçmişte Yeşilçam filmlerinde İmamları yücelten tek bir filme rastlamak mümkün değildi. Toplum içinde itibarsızlaştırmak ve etkilerini düşürmek için imamlar bu millete ve onun çocuklarına; kazma dişli, çirkin yüzlü, haris, yalancı, fitne saçan tipler olarak  sunuldu. Ama bunu başaramadılar." dedi.

diyanet1.jpg

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet-Sen Pazar İlçe Temsilciliği tarafından kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenlendi.

Rize Milletvekili Hasan Karal’ın da iştirak ettiği Diyanet-Sen Pazar Temsilciliği tarafından düzenlenen programa Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Derepazarı İlçe Müftüsü Muhammet Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, Rize İl Müftü Yardımcıları Ali Çakmak ve İsmail Temel, Yusuf Karali Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Bilgin, Pazar İlçe Müftü Vekili İsmail Çepni, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program selamlama konuşmaları, plaket takdimi, ilahiler ve hatim duası ile son buldu.

diyanet4.jpg

İlk konuşmayı yapan Diyanet-Sen Rize Şube Başkan Yardımcısı, Pazar Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Cemal Taşcı, imamların bir dönem, sosyokültürel anlamda planlı bir kampanyanın hedefine oturtulduğunu ifade ederek, “Geçmişte Yeşilçam filmlerinde imamları yücelten tek bir filme rastlamak mümkün değildi. İmamlar bu millete ve onun çocuklarına; kazma dişli, çirkin yüzlü, haris, yalancı, fitne saçan tipler olarak  sunuldu. Sonra okuduğumuz klasik romanlarda imamlar yüceltilmedi, bilakis yerin dibine sokuldu. Allah aşkına klasik romanlarda namaz kılan bir kahraman hatırlıyor musunuz? Yine inatla imamlara düşük maaş verilerek ele güne muhtaç duruma getirilmeye çalışıldı. Bunun nedeni toplum içinde bizleri itibarsızlaştırmak ve etkimizi düşürmekti. Bütün bunlara baktığımızda bugün gelinen nokta onların istediği şekilde gerçekleşmedi. Son yıllarda, baktığımızda imamların itibarı arttı ve çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Ben inanıyorum ki zaman bizden yanadır ve rabbimiz bizi terk etmemiştir. Bütün mesele bizlerin iyi insan olabilme ve insanlara faydalı işler yapabilme yeteneğimizin gelişmesine bağlıdır” diye konuştu.

İlçe Müftü Vekili İsmail Çepni de yaptığı konuşmada, “Cami, cemaat ve imam bir bütündür. Üçü varsa işler yolunda demektir” dedi.

İl Müftüsü İsmail Yalçın ise camilerin önemine vurgu yaparak din görevlisinin bulunduğu yerdeki etkisini anlattı. Yalçın, imamın, bulunduğu yerin kanaat önderi, lideri olduğu söyledi.

diyanet3.jpg

İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan ise konuşmasında din görevlilerinin toplumun vicdanına ve irfanına hitap etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bunu başarabilenler toplumsal önder olabilir. Misyon itibariyle ibadethanelerimiz olan camilerimiz hayatın merkezinde yer alır. Din görevlilerimizin bir toplum lideri olarak adil tavırlarıyla birleştiren olması elzemdir. Bizim milletimiz din görevlisine de öğretmenlerimize de hoca der. Hoca öğretendir, yol gösterendir. Birbirine rakip değil, tamamlayandır. Biri zihinleri biri vicdanları aydınlatacaktır.” dedi.


diyanet2.jpg

Son olarak Rize Milletvekili Hasan Karal Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ederek, cami ve din görevlisinin toplumdaki yeri ve önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Program emekliye ayrılan imamlara plaket takdiminden sonra hatim duası ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum