1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da halka seslendi
Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da halka seslendi

Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da halka seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da halka seslendi: "Sabah Kılıçdaroğlu, öğle Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu. Ya arkadaş Kılıçdaroğlu size ne yaptı. Ben olmasam miting bile yapamayacaklar" dedi.

A+A-

İstanbul’dan bugün öğle saatlerinde özel bir uçakla Trabzon’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Alanı’nda miting düzenledi.

klcdr2-001.jpg

Kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu "Cumhurbaşkanının taraflı mı, tarafsız mı olmasını istersiniz. Bugüne kadar Cumhurbaşkanı hep tarafsız olmuştur. Cumhurbaşkanlığı makamı 80 milyonu temsil eder. Bayrağımızı temsil eder. Cumhurbaşkanlığı makamı hepimizin ortak değeridir. Cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa ortak olmaz. 16 Nisan’da sandığa gidecekleri sesleniyorum; bu ülkeye tarafsız bir Cumhurbaşkanı gerekiyor diyorsan sandığa gideceksin, onurunla gururunla ‘hayır’ oyunu kullanacaksın. Bunun seçimlerle ilgisi yok. Bunun partililerle ilgisi yok. Olayı bir parti rekabeti halinde anlatmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun. Farklı görüşlerden de olsak bir arada huzurlu yaşamak istiyoruz. Cumhurbaşkanı getirilecek yeni rejimde aynı zamanda bir partinin genel başkanı olsun diyorlar. Olursa 2 şapkası olacak. Çift başlı devlet olacak. Aynı zamanda partinin genel başkanı hakim, savcı tayin edecek. Bir partinin genel başkanı hakim tayin ederse ne olur" diye konuştu.

klcdr3.jpg

"Buraya İstanbul’dan geldim. İstanbul’da yer gök evet levhaları ile dolu" diyen Kılıçdaroğlu "Şimdi bakın, bizimle mücadele etmek istiyorlar. Doğrudan benimle mücadele etmek istiyorlar. Sabah, öğle, ikindi, akşam Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu size ne yaptı merak ediyorum. Söylüyorum onlara Kılıçdaroğlu haram yemedi, kul hakkı yemedi, düzgün davrandı ve millete doğruları anlatıyor. Eğer siz benimle hesaplaşmak istiyorsanız karşımıza çıkar hesaplaşırsınız. Devletin parasını, arabalarını, uçaklarını, valilerini, kaymakamlarını kullanıyorlar. Bir de her türlü hakareti yapıyorlar. Bana yapılan hakaretlerin hiçbirisine cevap vermeyeceğim. 18 maddenin içinde Kılıçdaroğlu ile ilgili bir düzenleme var mı diye arkadaşlara baktırdım. Efendim yok dediler. Anayasa değişikliğinde vatandaş niye evet diyecek onları anlatsınlar. Devletin imkanı elinde. Benden ne istiyorsun. Çünkü onlar benim konuşmamdan rahatsızlar. Kılıçdaroğlu millete doğruları söylüyor. Sonuna kadar doğruları söyleyeceğim. Bir kişiyi kandırırsanız, ikna ederseniz 24 saat içinde bir devleti birileri ele geçirebilir. Öyle yetkiler veriyoruz ki o bir kişi bir tek kararname ile bütün müsteşarları, valileri, kaymakamları, başkan yardımcıları, müftüleri bir kararname ile değiştirebilir. Türkiye için nasıl bir felaketin altına imza atıldığın herkesin bilmesin lazım" şeklinde konuştu.

klcdr1.jpg

Referandumdan hayır çıkması halinde kaos olmayacağına vurgu yapan Kılıçdaroğlu "Diyorlar ki ‘eğer hayır çıkarsa kaos olur’ Hayır çıkarsa hiçbir şey olmaz. Hayır çıkarsa bütün dünyaya şu mesajı vermiş oluruz. Türkiye’de demokrasiye kaldırmak istediler. Türkiye’de parlamentonun yetkilerini bir kişiye vermek istediler. Valisiyle, kaymakamıyla her türlü baskıyı kurdular. Ama millet direndi ve demokrasiye sahip çıktı. Yaşasın Türk milleti diyecekler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum