1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kilo verdirici haplarda tehlike var!
Kilo verdirici haplarda tehlike var!

Kilo verdirici haplarda tehlike var!

Avustralya'da çok popüler olan zayıflama hapının, ölümcül olabileceği tespit edildi.

A+A-

Daily Telegraph'ta yer alan habere göre, Avustralya'da bulunan ilaçları denetleyen Terapatik Ürün İdaresi (Therapeutic Goods Administration-TGA), doktorların klinik denemeler sonrasında zararlı etkiler gösteren zayıflama hapını hastalara vermelerini yasakladı.

Piyasadaki ticari adı Reductil olan zayıflama ilacının reçeteyle satın alınmaması emrinin, kadınları ilaç bulmak için internete sürükleyeceği belirtildi.

TGA, ilaca karşı olumsuz etki gösteren 200 raporun ardından yasaklama getirdiğini açıkladı. Reductil'in felç, yüksek kan basıncı, troid problemleri, bunalımla ilişkili olduğu ve Avustralya'da en az bir kişinin bu ilaç nedeniyle öldüğü kaydedildi.

Genelge, yağları eriten ilacın insanlara ve özellikle de aşırı kilolu kişilere zarar verebileceği konusunda uyarıyor. Yapılan bir araştırmada, aşırı kilolu ya da obez kişilere bu ilacın verilmesi halinde kardiyovasküler hastalık olma riskinin yüksek olduğu bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız