1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kıran kırana boğa güreşleri
Kıran kırana boğa güreşleri

Kıran kırana boğa güreşleri

Yusufeli Boğa Güreşi Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından Artvin'in Yusufeli ilçesi Derekapı mevkiinde düzenlenen boğa güreşleri kıran kırana geçti.

A+A-

Çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 20 bin kişinin izlediği müsabakalarda, 170 boğa arenaya çıktı. Müsabakalarda rakiplerini yenebilmek için çaba sarf eden boğalar, zaman zaman alan dışına çıktı. Boğaların arenadan dışarı çıkmasıyla izleyenler tehlike atlattı. Boğalarını güreştirenler arasında bayanların da bulunması dikkat çekti.
Boğa güreşlerinde toplam 13 bin YTL para ödülü dağıtılırken, baş pehlivanlığı Dursun Sağlam'a ait boğa ikinci kez kazandı. Baş altında ise Adem Özgüler'in boğası birinci oldu.

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, geleneklerin yaşadığı müddetçe bu etkinlikleri devam ettirmek istediklerini ifade ederek, Yusufeli'nin güzellikler diyarı olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız