1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. KÖPRÜLER YIKILDI YOLLAR KAPANDI!
KÖPRÜLER YIKILDI YOLLAR KAPANDI!

KÖPRÜLER YIKILDI YOLLAR KAPANDI!

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağış hayatı felç etti.

A+A-

Trabzon’un Akçaabat-Düzköy karayolu üzerinde bulunan Çileklidüz köyü köprüsü ve iki kilometre uzağındaki Şehitlik köprüsü aşırı yağış sonrası orta kısmından çöktü. Çökme sırasında köprü üzerinde aracın bulunmaması faciayı önlerken, iki köprünün de giriş çıkışına yetkililer tarafından güvenlik şeridi çekildi.

GİRESUN'DA SEL

Giresun'da etkili olan yağışın ardından oluşan sel nedeniyle Giresun-Şebinkarahisar karayolu 5 saat trafiğe kapalı kaldı. 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde şiddetlenen yağış; Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize’de etkili oldu. Yağış bazı yerleşim birimlerinde taşkın ve su baskınlarıyla heyelana yol açarken; bazı yollar kapandı, insanlar mahsur kaldı, enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrikler kesildi.

Giresun'un Dereli ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan HES inşaatının tünelindeki sular karayolunu tahrip ederken, ilçeye ulaşım kapandı. Yapılan çalışmalar neticesinde Giresun-Şebinkarahisar karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gece saat 03.00’ten itibaren etkili olan sağanak yağış sonrası Dereli’ye 5 kilometre uzaklıktaki yeni yapılan HES inşaatındaki su tünelinin çıkışından çıkan sular karayoluna taştı. Yaklaşık 5 saat ulaşıma kapanan yol Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince açıldı. Trafik polis ve jandarma ekiplerince kontrollü olarak akmaya başladı. HES’in santral binalarında yıkımlar oluştu. Sağanak yağış hala devam ediyor. Mal kayıpları var ama can kaybının olmaması olaydaki tek sevindirici unsur. Bölgede tedbirler alınıyor” dedi.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinde don olayı beklendiği bildirildi.

sel11.jpg

sel10.jpg

sel9.jpg

sel8.jpg

sel7.jpg

sel6.jpg

sel5.jpg

sel4.20141019165229.jpg

sel3.20141019165242.jpg

sel2.20141019165252.jpg

sel1.20141019165302.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum