1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Kurnaz kartalın keçi ziyafeti
Kurnaz kartalın keçi ziyafeti

Kurnaz kartalın keçi ziyafeti

Vahşi doğanın 'ölmemek için öldür' kanunu kameralara yansıyan bu görüntülerle acımasızlığını ortaya koyuyor

A+A-

Kuzey Hemisphere'de kayalıklarda gezen bir keçiyi gözüne kestirerek sinsice avını izleyen bir dev kartal, kurnaz bir planla keçiyi kendisi için bir ziyafete çeviriyor.

Dağ keçilerinin gezdiği yere yakın bir yerde pusu kuran ve avını izleyen Altın Kartal, geniş kanatlarıyla yaklaştığı avını boynuzlarından tutarak uçurumdan aşağıya yuvarlıyor. Dev kartalın saldırısı karşısında çaresizce çırpınan yavru keçi, kartalın pençelerinde kayalıklara çarparak uçurumdan aşağıya yuvarlanıyor.


Keçinin öldüğünü anlayınca yaklaşan ve avının cansız bedenini parçalayan dev kartal, karnını doyurmaya koyuluyor. Kayalıklarda gezinen diğer keçilere de göz koyan dev kartal, işini bitirdikten sonra yeni avların peşine düşüyor. Dağlarda ve yüksek kayalıklarda vahşi doğanın acımasız çarklarından kendini korumaya çalışan diğer keçiler de kartalın saldırısından korunmak için zaman zaman kayaların üzerine tüneyen kartala saldırıyor.

'Altın Kartal' olarak bilinen bu kartal türlerinin boyu 75-88 santimetre'yi bulurken, kanatları da yaklaşık 2 metre'yi buluyor. Başı altın rengine benzediği için 'Altın Kartal' adıyla anılan bu türler, genelde dağlarda ve kayalıklarda yaşar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum