1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. KUŞ SAPANI DEĞİL İNSAN SAPANI
KUŞ SAPANI DEĞİL İNSAN SAPANI

KUŞ SAPANI DEĞİL İNSAN SAPANI

RİZE'NİN FIRTINA VADİSİ'NDE BİR GİRİŞİMCİ TARAFINDAN DERE KENARINA KURULAN İNSAN SAPANI ADRENALİN TUTKUNLARININ UĞRAK YERİ OLDU. - SAPANA BİNENLER BİR SANİYEDE YÜZ KİLOMETRE HIZLA HAVAYA FIRLIYORLAR

A+A-

Rize'de adrenalin tutkunları bugünlerde Fırtına Vadisi'nde 'İnsan Sapanı' ismi verilen ve fırlatıldığında bir saniyede 100 km hıza ulaştıran yeni bir heyecanı yaşıyor. 

sapan04.jpg

Özellikle yaz döneminde adrenalin tutkunlarının uğrak yeri olan Rize’nin Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçelerinde yer alan Fırtına Vadisi, rafting ve Zipline’nin ardından İnsan Sapanı adı verilen yeni bir heyecana ev sahipliği yapıyor. Engin Altıparmak isimli girişimci tarafından Fırtına Deresi kenarında kurulan İnsan Sapanı ile adrenalin tutkunları havaya saniyede 100 kilometreyi bulan bir hızla fırlatılıyor. Sistem güvenlikli iki direk arasındaki esnek halatla çalışıyor. Esnek halat kenarlarda bulunan motorların yardımı ile sistemi deneyecek kişilerin bulunduğu yüksekliğine kadar indiriliyor. Kişiler halata iyice sabitlendikten sonra kişilere bağlı olan bir ATV vasıtası ile hızla gerilerek biranda bırakılıyor. Esnek halata bağlı kişi saniyede 100 kilometreyi bulan bir hızla havaya fırlıyor.

sapan03.jpg

ERKEKLER KORKUYOR, BAYANLAR TERCİH EDİYOR
Yöreye İnsan Sapan'ını kuran genç girişimci Engin Altıparmak, yaptığı açıklamada “Bu sistemi Avrupa ülkelerinde görmüştüm. Bunu Türkiye’de denemek istedim. Yurt dışındaki ilgili firmalar ile bağlantı kurarak bunu Fırtına Vadisi’nde meraklılarının, heyecan ve adrenalin tutkunlarının hizmetine sundum. Oldukça güvenli bir sistem. Saniyede 100 kilometre hıza ulaşmak isteyenleri buraya bekliyoruz. Gelen müşterilerimiz başta korksalar da sonra buradan memnun ayrılıyorlar. Müşterilerimizin büyük bir bölümü ise bayanlar. Bayanlar İnsan Sapanı'na binme konusunda erkeklerden daha cesur” dedi.

sapan02.jpg

İnsan Sapanı'na binen müşterilerin kimi korktuğunu, kimisi ise büyük bir eğlence yaşadıklarını belirterek herkesi bir kez olsun bu heyecanı denemeye davet ettiler.

sapan01.jpg

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum