1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Maçı Ulusoy mu tatil ettirdi?
Maçı Ulusoy mu tatil ettirdi?

Maçı Ulusoy mu tatil ettirdi?

Trabzon-Sivass maçının bitimine 30 saniye kala çıkan olaylar üzerine tatil edilmesini Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un istediği iddia ediliyor.

A+A-

Trabzon'daki olayların sorumlusu Ulusoy mu?
Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan ve bordo-mavili ekibin 1-0'lık galibiyetiyle sürerken bitime 30 saniye kala olaylar yüzünden tatil edilen karşılaşma, Futbol Federasyonu ve başkanı Haluk Ulusoy'un yeni bir skandalı oldu. Maçın kesildikten sonra yeniden başlamaması için ortada bir neden kalmamışken, hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilmesi, uzun süredir Trabzonspor aleyhine çalışan Ulusoy yönetiminin bu niyetini su yüzüne çıkardı.

HERŞEYE TUZ BİBER EKTİ

Geçtiğimiz sezonlarda da hakem atamaları, ceza kurulu kararları gibi konularda sürekli bordo-mavili kulüp aleyhine çalışan federasyon, önceki gün herşeye tuz biber ekti. Trabzonspor yönetimi, daha ilk seçildiği günden itibaren Haluk Ulusoy'a verdiği desteği, dürüstlük, prensipler ve istikrar adına hep devam ettirmişti. Bunun karşılığında başkaları gibi hiçbir şey istemeyen, sadece adalet bekleyen Trabzonspor, iki sezondur tam tersi olaylarla karşılaşıyor.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDELER

Haluk Ulusoy, adeta Trabzon'da işlerin iyi gitmesini istemeyen bazı muhaliflerle işbirliği yapıyor. Bordo-mavili ekip, aleyhine bir şeyler yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Trabzonspor yönetimi başarısız olsun diye, takımın kaderiyle oynamaktan geri durmayan Ulusoy ve arkadaşlarının, son başarılarının(!) ardından ne yapacakları merakla bekleniyor. Çünkü hakemin haksız maç tatili kararından sonra top Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda.

Cevap bekleyen sorular

Hakem Bülent Demirlek, olayların ardından soyunma odasına gittikten sonra kendisine Trabzon Valisi, Emniyet Müdürü ve Trabzonspor yöneticileri, güvenlik garantisi verdi. Sivasspor Başkanı Odyakmaz da “Bizim için sorun yok. Maç devam edebilir dedi. Bunlara rağmen Demirlek, neden sahaya çıkıp son 30 saniyeyi oynatmadı?

Bülent Demirlek'in soyunma odasında, Futbol Federasyonu yönetimini ve MHK Başkanı Hilmi Ok'u aradığı biliniyor. Özellikle Haluk Ulusoy'un, Demirlek'e “Maçı tatil et” diye talimat verdiği konuşuluyor. Bu doğru mu?

Trabzon'daki ilgililer, maçın tamamlanması için daha ileriye giderek Demirlek'e, “İsterseniz seyirciyi boşaltalım, oyun sürsün” önerisinde bile bulundu. Demirlek buna bile neden rıza göstermedi?

Bülent Demirlek, geçtiğimiz sezon G.Saray-F.Bahçe derbisinde sahaya onca seyirci müdahalesine ve defalarca oyunu durdurmasına rağmen maçı tatil etmemişti. Trabzon'da neden tatil etti?

Karşılaşma öncesinde onca provokasyon uyarısı varken, neden bunlara kulak tıkandı. Futbol Federasyonu ve başkanı Haluk Ulusoy, nasıl oldu da, herşeye böylesine kayıtsız kalabildi?


İŞTE SKANDALLARDAN BİRKAÇ ÖRNEK

Geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Manisaspor maçında hakem Cem Deda'nin Manisa lehine verdiği tartışmalı penaltı sonucu Trabzonspor beraberlikle 2 puan yitirdi.

Konya maçında hakem Fırat Aydınus Hüseyin'i haksız yere oyundan attı, Trabzon 30 dakikada 10 kişi oynadı. Yine Aydınus'un yönettiği Antalya maçında ofsaytla 2 gol atağı kesildi, 1 nizami gol iptal edildi.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Sivasspor'a 1-0 mağlup olan Trabzonspor faulden gol yedi ve 3 önemli oyuncusu Fenerbahçe maçı öncesi cezalı duruma düştü.. Bordo-mavililer'in Sakaryaspor maçında attığı bir gol de hakemi İsmet Arzuman tarafından iptal edildi ve puan kayıpları devam etti..

Kupada Kuddusi Müftüoğlu'nun yönettiği Konyaspor maçında bordo-mavili ekipte 6 oyuncu sarı kart görürken maçın son dakikasında gösterilen kırmızı kart ve verilen penaltı Trabzonspor camiasına büyük tepkilere sebep oldu.

Yine geçen sezonun 18. karşılaşmasında hakem Vedat Yüksel'di.. Trabzonspor'un 5 sarı kart gördüğü maçta, Kayserispor lehine tartışmalı bir penaltı çalan ve Trabzonspor lehine bir penaltıyı vermediği belirtilen Vedat Yüksel'in kararları uzun süre konuşuldu. (Y.Şafak)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum