1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Mahsur kalan 250 koyun ve çobanı AFAD kurtardı
Mahsur kalan 250 koyun ve çobanı AFAD kurtardı

Mahsur kalan 250 koyun ve çobanı AFAD kurtardı

YAYLADA MAHSUR KALAN KOYUNLAR İÇİN KURTARMA OPERASYONU DÜZENLENDİ

A+A-

Artvin’de yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Ahlat Köyü’nün yaylasında mahsur kalan 250 koyun ve sürünün çobanı, AFAD ekipleri tarafından başarılı bir kurtarma operasyonu ile kurtarıldı.

Havaların bir anda soğuması ve ani kar yağışı Artvin’de hayatı olumsuz etkiledi. Artvin’in Merkez, Ardanuç, Şavşat, Borçka ve Murgul ilçelerinde kar yağışı etkisini yoğun şekilde hissettirdi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 15 santimetreden 1 metreye kadar değişirken bir çok köy yolunda da ulaşım trafiğe kapanmış durumda.

coban2.jpg

Kar yağışı nedeniyle birçok köyde çobanlarda kışa hazırlıksız yakalandılar. Ahlat Köyü’nde 1750 rakımlı Saçınga Yaylası’nda bir çoban ile 250 koyunun mahsur kaldığı haberi Artvin Valiliği’ne ulaştı.

Kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan koyunlar için bir operasyon düzenlendi.

coban1.20141104015849.jpg

Artvin Valisi Kemal Cirit’in emriyle İl AFAD Müdürlüğü’nün kurtarma ekibi kar araçlarıyla yola çıkarak çoban ve koyunların mahsur kaldığı yaylaya ulaştılar.

Merkeze 25 kilometre uzaklıktaki yaylada koyunları ve çobanı kurtaran ekipler, çoban ve koyunlarını sağ salim Ahlat Köyü’ne ulaştırmayı başardılar.

koyun1.jpg

Operasyonun başarıyla tamamlandığı haberini ise Artvin Valisi Kemal Cirit verdi. Vali Cirit kendisine ait facebook sayfasından; “Kar yağışıyla tanıştık bugün... Yollarımız açık ancak sürücülerimizin zincirsiz yola çıkmamalarını önemle hatırlatmak isterim...Bu arada İlimiz merkeze 25 km uzaklıkta 1750 rakımlı Ahlat köyü yaylasında mahsur kalan 250 küçükbaş hayvan ile çobanı İl AFAD Müdürlüğü ekibimiz tarafından kurtarılmıştır... Ekibimize teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun...” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum