1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. MAKAMLAR ÇOCUKLARA BIRAKILDI
MAKAMLAR ÇOCUKLARA BIRAKILDI

MAKAMLAR ÇOCUKLARA BIRAKILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler bugünden başlarken belediye ve kaymakamlıklarda makamlar, temsili olarak, çocuklara bırakıldı.

A+A-

Çocuk bayramında valilik, kaymakamlıklar ve belediyelerde makamlar çocuklara bırakıldı....

rizevaliligi3.jpg

RİZE'YE YENİ VALİ
23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Ersin Yazıcı'nın koltuğuna oturan 10 yaşındaki Berat Kart "Cumhurbaşkanımızın şehri Rize'de Vali olarak bu koltukta oturmaktan çok büyük gurur duyuyorum" dedi.
Vali Ersin Yazıcı, yarın gerçekleştirilecek "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" öncesi koltuğunu temsili olarak 10 yaşındaki Merkez İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Berat Kart'a devretti.

rizevaliligi2.jpg

HER ZAMAN HER YERDE EĞİTİM
Makam koltuğuna oturan Kart'ın ilk talimatı, İl Milli Eğitim Müdürü'ne okullarda gördüğü eksiklerin giderilmesi yönünde oldu. Ziyaretçilerine kapıda karşılayan Vali Ersin Yazıcı'ya İstiklal İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Elanur Gümüş bir buket çiçek vererek, çocuklara gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti.  Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Yazıcı, çocuklara eğitimin önemini anlattı. "Rize her zaman aklınızda ve kalbinizde bulunsun" diyen Vali Yazıcı, çocuklarla daha sonra çeşitli konularda fikir alış verişinde bulundu. 

ÇOK BÜYÜK GURUR DUYUYORUM
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili Vali olarak makam koltuğuna oturan Berat Kart, yaptığı konuşmasında, "Cumhurbaşkanımızın şehri Rize'de Vali olarak bu koltukta oturmaktan çok büyük gurur duyuyorum.  Tüm dünya ve Türkiye'deki bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Burada olmak çok güzel ve gurur verici. Bu güzel ilin valisi olarak benim ilk talebim il milli eğitim müdürlüğümüzden olacak. Ben kitap okumayı seviyorum. Herkesin de okumasını isterim. Rize'nin tüm okullarında kütüphane açılmasını ve o kütüphanelerde okulların, öğrencilerin seviyelerine göre kitaplar dağıtılmasını istiyorum" dedi.

rize-valiligi1.jpg

SİZLER GELECEĞİMİZİ SİMGELİYORSUNUZ
Çocukları kabulünde konuşan Vali Yazıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla öğrencileri valilikte ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade ederek bayramlarını kutladı.  Vali Yazıcı, bu güzel günde çocuklarla birlikte olmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, ''Sizler geleceğimizi simgeliyorsunuz. Gelecek nesillerin daha mutlu yaşaması arzusundayım. Bunun için de çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Önemli günlerin arifesinde gerçekleştirilen bu ziyaretin, gelecekte bu görevlere gelerek bu bayrağı devralacak çocuklar açısından bir nevi prova olduğunu belirten Vali Yazıcı, çocuklara güzel bir gelecek için iyi dileklerde bulundu.
Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden temsili Vali olan Berat Kart ve 4.sınıf öğrencisi Elanur Gümüş ile sohbet ederek derslerinde başarılar diledi. Daha sonra Vali Yazıcı tarafından konuk öğrencilere verilen çeşitli hediyelerin ardından birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

rizebelediyesi.jpg

RİZE BELEDİYESİ

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kendisini ziyaret eden öğrencilere belediye başkanlığını sembolik olarak devretti. Başkanlık koltuğuna Denizciler Orta Okulu 6. Sınıf öğrencisi Tuğçe Aksu oturdu.

Denizciler Orta Okulu öğrencileri Tuğçe Aksu ve Berke Bereli öğretmenleriyle birlikte Başkan Kasap’ı makamında ziyaret etti. Başkan Kasap, başkanlık görevini Tuğçe Aksu’ya teslim ederek istek ve önerileri dinledi.

Temsili yeni Başkan Tuğçe Aksu, ilk iş olarak belediye fen işleri müdürlüğünü arayarak okullarının çevre düzenlemesinin yapılmasını istedi.

rizebelediyesi2.jpg

Rize Belediye Başkanı Kasap kendisini ziyarete gelen öğrencilerin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, kendilerine gelecekte hayırlı  ve başarılı bir yaşam diledi.

Başkan Kasap, ziyaretin sonunda öğrencilere kitap hediye etti. Öğrencilere ziyaretlerinde okul müdürleri ve öğretmenleri eşlik etti.

PAZAR KAYMAKAMLIĞI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Ali Rıza Öztürk ve Melisa Vardal, 2. Sınıf öğrencisi Hüseyin Bakoğlu, Mesut Yılmaz İlkokulu Sınıf Öğretmeni Çağlar Çelik eşliğinde makamı ziyaret ederek, Kaymakam Selçuk Aslan’a çiçek takdim ettiler.

kaymakamlik-001.jpg

Öğrencilerden Hüseyin Bakoğlu günün anlamına binaen Kaymakam Aslan’dan görevi teslim alarak makam koltuğuna oturdu. Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, makamı ziyaret eden öğrencilere hatıra olarak hediyeler verdi.

PAZAR BELEDİYESİ

TOKİ İlkokulu öğretmen ve öğrencileri Pazar Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Ahmet Basa ile sohbet ettiler.

pazarbelediye1.jpg

TOKİ İlkokulu Müdür Yardımcısı Emre Halisdemir ve Sınıf öğretmeni Ayşegül Yavuz ile birlikte Belediye Başkanını Ahmet Basa’yı ziyaret eden öğrenciler günün anlam ve önemi hakkında sohbet ettiler.

Müdür Yardımcısı Halisdemir ve Sınıf Öğretmeni Yavuz çocuk bayramı dolayısıyla kurum ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Basa’yı makamında ziyaret ettiklerini ve gösterilen yakın ilgiden dolayı kendisine müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

pazarbelediyte2.jpg

Belediye Başkanı Ahmet Basa “Bugün çocukların bayramıdır. Kendilerinin talepleri bizim için çok önemlidir. Bu yüzden konuşma sırası öğrencilerimizindir. TOKİ okuluna ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

pazarbelediyesi3.jpg

Başkan Basa koltuğunu bir süreliğine TOKİ İlkokulu öğrencisine teslim etti. Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan öğrenci, Başkan Basa’dan taleplerde bulundu. Ardından Başkan Basa ziyarete gelen öğrencilere ve öğretmenlere hediyeler verdi.

ARDEŞEN BELEDİYESİ

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Işıklı 60. Yıl İlkokulu 4.Sınıf öğrencisi Cennet Döne’ye devretti.

ardesenbelediye1.jpg

Ayrıca başkan yardımcılıkları görevlerine ise Kerim Parlak ve Fatma Mahmutoğlu getirildi. Ardından Belediye Başkanı Hakan Gültekin;   Belediyenin tüm birimlerinin yeni başkana bağlı olduğunu, herhangi bir talepleri olması halinde talimatları yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

ardesenbelediye2.jpg

Devir esnasında herkesi gülümseten komik anlar yaşandı. Temsili başkan Cennet Döne; “60. Yıl ilkokulunun arka bahçesinin düzenlenmesi, okullarının soyunma odası ve araç gereçlerin tamamlanması, Ardeşen’deki çevre temizliğinin devam ettirilmesi, projelerin tamamlanması, ilçede satranç sporunun yaygınlaştırılması ve ihtiyaca cevap verecek tiyatro salonlarının açılması”  gibi taleplerin olduğunu söyleyerek bu taleplerin karşılanması talimatını verdi.  

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin bu talepleri titizlikle not aldı ve öğrencilere refakat eden 60. Yıl İlkokulu Müdürü Murat Şeremet ve öğretmen Zeynep Betül Yılmaz’dan bu taleplerle ilgili bilgi aldı. Program sonunda Belediye Başkanı Hakan Gültekin, tüm çocukların bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve öğrencilere çeşitli hediyeler vererek  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum