1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Manisa'ya veda etti Rize'ye geliyor
Manisa'ya veda etti Rize'ye geliyor

Manisa'ya veda etti Rize'ye geliyor

Son Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliğine atanan ve bugün Manisa’dan ayrılacak olan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş yazılı bir mesaj yayımlayarak Manisalılara veda etti.

A+A-

Vali Bektaş mesajında, “3 Haziran 2014 tarihinde başladığım Manisa Valiliği görevinden, Rize Valiliği görevine atanmış bulunmaktayım. Cihangir padişahlar yetiştirmiş bu kutlu şehirden, görevini layıkıyla yapmaya çalışmış insanların iç huzuruyla ayrılıyorum. Şanlı tarihi, bereketli ovaları, çalışkan ve geçimli insanları, Dünyanın dört bir yanına üretim yapan sanayisi, güzel iklimiyle ülkemiz illeri arasında seçkin bir yere sahip Manisa’da verimli, güzel ve mutlu iki yıl yaşadım.” dedi.
Başlangıçta, Manisa’nın varlarını ve yoklarını yerinde tespit edip, en hızlı biçimde ilin ruhuna nüfuz etme gayreti içinde olduğunu kaydeden Vali Bektaş, “Mevzuatla verilen görevleri yüksek sorumluluk ve duyarlılıkla yerine getirmeyi, Manisalıların şahsımızdan beklentilerini yeni projeler halinde hayata geçirmeyi çalışma yöntemi olarak belirledim. Geleneksel üretimlerde yaşanan sorunları göz önüne aldığımızda, tarımda büyük değişimlere sektör bileşenleri ile birlikte öncülük etmezsek işimizin çok zor olacağını gözlemledim. Toprağımızın parçalı oluşu, tarımsal üretimin kimyasallarla yaşadığı sorunlar, tarımsal sulamada yaşanan dar boğazlar; bizi yenilikçi olmaya, yeni şeyler düşünüp yapmaya yöneltmiştir. Görev dönemimiz boyunca organik tarım projesiyle tarımda, diğer projelerimizle de sanayide, eğitimde hep bir hareketlenme ve atılım yaratma çabası içinde olduk.” diye konuştu.

SOMA GÜNDEMİN ODAĞINDA OLDU
Soma’da yaşanan büyük felaketin yaralarını sarmak, Soma ekonomisini çeşitlendirmek, ilçenin coğrafi konumunu avantaja çevirmek üzere Soma’yı çalışma gündemlerinin odağına aldıklarını kaydeden Vali Bektaş şunları söyledi:
“Çok sık yaptığımız Soma ziyaretlerinde, Somalılarla birlikte ilçenin imkanlarını, geleceğini, sorunlarını yüz yüze görüşerek ortak aklı bulmaya çalıştık. Soma’daki sıkıntılı ve karamsar havayı dağıtmak, kurumsal ilişkileri yumuşatmak üzerinde çaba gösterdik. Kamu kuruluşlarımızın; vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarının karşılandığı, güler yüzle hizmet aldıkları yerler olmasına çalıştık. Vatandaşın hak ve hukukunun devlet katında korunmasına özel önem verdik. Görev dönemim boyunca çalışmalarımıza özveri ile katılan her düzey ve konumdaki mesai arkadaşlarıma takdirlerimi belirtiyorum. İmkanlarını gönüllü olarak Manisalıların hizmetine sunan, abide benzeri eserlerin banisi olma mutluluğunu kafi gören hayırseverlerimiz her türlü takdiri hak etmektedirler. Onlara da kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Basın, milletin müşterek ve hür sesi olarak hep yanımızdaydı. Uyarılarını, önerilerini hep dikkate aldık. Tüm medya çalışanlarına, medya kuruluş sahip ve yöneticilerine hizmetlerimize verdikleri pozitif katkılar için teşekkür ediyor, Allahaısmarladık diyorum. Sivil toplum kuruluşlarının dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de, ilin hizmet ve proje gündemine sahip çıkmalarının, Manisa sevgilerinin sınandığı bir düzlem olacağı kanaatindeyim. Manisa’yı sıçramalı gelişme seyrine sokacak, ilin sıcak çalışma gündemine taşındığını umduğum yeni ve özgün projelerimizin hayata geçirilmesini bütün kalbimle temenni ediyorum.”
Vali Bektaş veda mesajını şöyle tamamladı:
“Manisalıların şahsıma gösterdikleri saygı, sevgi ve hüsnü kabule teşekkür ediyorum. Manisa’da ailece çok güzel ve mutlu iki yıl geçirdik. Giderken aklımızda ve kalbimizde unutulmaz anılar götürüyoruz. İnşallah bizler de Manisalıların gönlünde bir güzel iz bırakmayı başarmışızdır. Kutlu emanet Şehzadeler Şehri Manisa’yı, hizmet bayrağını daha yükseğe dikmek üzere değerli meslektaşıma devrediyorum. İyilik ve güzellikler içinde kal, Allahaısmarladık Manisa.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız