1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Memur Sen'den Çaykur'a sürpriz destek
Memur Sen'den Çaykur'a sürpriz destek

Memur Sen'den Çaykur'a sürpriz destek

Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, ÇAYKUR’a ve Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’e destek çıkılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, birinci yaş çay sezonunda günlük kapasitesinin üzerinde alımlar gerçekleştiren ÇAYKUR’a ve bu alımların yapılmasını sağlayan Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’e destek çıkılması gerektiğini kaydetti.

Usta, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. 

caykur-003.jpg

Birinci sürgün dönemindeki çay alımları hakkında Genel Müdür Vekili Alim’den bilgiler alan Memur Sen Rize İl Yönetimi, ÇAYKUR’un fabrikalarını tam kapasite çalıştırıp yaş çay alımlarında da günlük kapasitesinin üzerine çıkarak alımlar gerçekleştirmesinin çay üreticisi için sevindirici olduğunu söyledi.

Tüm bölgelerde yaş çayın aynı anda geldiğini ve Ramazan Ayında çay bahçelerine girmek istemeyen üreticilerin 5-10 yabancı işçi alarak çayını bir an önce bitirmek istediğinden bir yoğunluk yaşandığını ve bazı özel sektör fabrikalarının bu yoğunluktan istifade ederek düşük fiyatlarla alımlar yaparak fırsatçılık yaptığını kaydeden Usta, yaş çay üreticilerinin bu fırsatçılara düşük fiyatla çay satmamalarını ve çayın değerini düşürmemeleri gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:

“Yaş çayın en iyi saklanacağı yer kendi dalıdır. Üreticiler olarak 15-20 günde bitireceğimiz çayımızı 5-10 yabancı işçi alarak 3-5 günde bitirmenin peşinde koşuyoruz. Böyle olunca çayın da tüm bölgelerde aynı anda gelmesi nedeniyle bir yoğunluk yaşanıyor ve ÇAYKUR ile özel sektör fabrikaları bu yoğunluğa cevap vermek için tam kapasite çalışıyor. Ancak burada bazı özel sektör fabrikaları bu yoğunluğu fırsat bilerek ÇAYKUR fiyatının altında alımlar yapıyor. Üreticiler olarak acele etmeyip 40-45 gün süren birinci sürgün içinde çay toplama işini gerçekleştirebilirsek çayımız daha değerli hale gelir ve özel sektör ÇAYKUR fiyatının altına düşemez ve bu fiyatın altında kesinlikle alımlar yapamaz. Çünkü özel sektör eskisi gibi değil artık. Artık onlar da kuru çay satışlarında önemli bir gelir elde ediyor ve ellerinde kuru çay stoku bulunmuyor. Acele etmezsek özel sektör de kuru çay satışlarını gerçekleştirmek adına yaş çay almak için çayımızı ÇAYKUR fiyatı üzerinden almak zorunda kalır.” 

Memur Sen Rize İl Başkanı Usta, ÇAYKUR’un günlük kapasitesinin üzerinde alımlar yapması nedeniyle zorunlu olarak 15 ile 30 kg arasında değişen kontenjan uygulamasına geçmek zorunda kalmasına rağmen fabrikaların kapasitesi üzerinde çalışmasını sağlayan ve günlük kapasite üzerinde alımlarına devam eden ÇAYKUR ile bu performansı gösteren ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’e üreticiler ve STK’lar olarak destek vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum