1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Menderes ve arkadaşları Rize'de anıldı
Menderes ve arkadaşları Rize'de anıldı

Menderes ve arkadaşları Rize'de anıldı

Darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes ve çalışma arkadaşları Rize'de düzenlenen programda anıldı.

A+A-

Darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanlığınca Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda düzenlenen programda anıldı.

menderes-001.jpg

Rize Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda düzenlenen anma programında konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları İnsan Hakları Birim Başkanı Hüseyin Gülali, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'de ileriye dönük birçok alanda tahribata yol açtığını belirterek, Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbeler, e-muhtıralar, askeri kalkışmalar ve müdahalelerin demokrasiyi defalarca kesintiye uğrattığını söyledi.

Millet egemenliğinin ilk kez cunta egemenliği altına alınmaya çalışılmasının yanı sıra 27 Mayıs darbesini diğer darbelerden ayıran en acı olayın, Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Başvekili Adnan Menderes'in idamı olduğunu dile getiren Gülali, Menderes ve yol arkadaşlarını minnetle yad ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum