1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Mevsim değişikliği uyarısı
Mevsim değişikliği uyarısı

Mevsim değişikliği uyarısı

KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü: "mevsim geçişlerinde yaşanılan ısı değişikliği, vücudun savunma mekanizmasını zayıflatıyor"

A+A-

Yaz sıcaklıklarının yavaş yavaş geride kaldığı şu günlerde uzmanlar, ısı değişikliği konusunda dikkatli olunması için uyarılarda bulunuyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mevsim geçişlerinde yaşanılan ısı değişikliğinin vücudun savunma mekanizmasını zayıflattığını ve bunun sonucunda soğuk algınlığı ile birlikte grip ve nezle vakalarının yaşanabileceğini söyledi.

Özellikle astım hastalarının şu günlerde diğer insanlara göre daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Özlü, "Soğuk algınlığı kendini; üşüme, titreme, ateş, halsizlik, iştahsızlık, bulantı ve kusma, göz ve burun akıntısı ile boğaz ağrısı olarak gösterir. Soğuk algınlığı, nezle ve gripten korunabilmek için bol bol C vitamini almanın yanı sıra bir dizi tedbirler de alınmalıdır. Vatandaşların grip aşısı olması, tükettiği gıdaların sıvı olmasına özen göstermesi, mevsime uygun giyinmesi, grip ve nezle olan hastalardan ve kalabalıklardan uzak durması gerekmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız