1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Milli yüzücü Emre Öztürk yeni hedeflere kulaç atacak
Milli yüzücü Emre Öztürk yeni hedeflere kulaç atacak

Milli yüzücü Emre Öztürk yeni hedeflere kulaç atacak

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ve İÇDAŞ organizasyonu ile düzenlenen yarışlarda Türkiye genelinden 140 sporcu kulaç attı.

A+A-

Çanakkale Boğazı'nda, İÇDAŞ AŞ'nin destekleriyle erkekler ve kadınlar kategorilerindeki yarışmaya, Ağrı, Adıyaman, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli, Denizli ve Çanakkale'den bazı kulüpler ile Enka, Fenerbahçe, TED Koleji, İzmir Rota Koleji, Çanakkale Akademi Gençlik Spor Kulübü, Avrupa Yüzme İhtisas bünyesindeki sporcular katıldı.

Genç yüzücüler 2, 5 ve 10 kilometre mesafelerinde yarıştı. Yarışlarda, 10 kilometrede, 19 – 30 yaş erkeklerde milli yüzücü Emre Öztürk, birincilik kürsüsüne çıktı.

Şampiyona sonunda 2013–2014 sezonu Açık Su Yüzme Milli takım aday kadrosu da belirlendi.

emre2.20140616235135.jpg

Milli Sporcu Emre Öztürk geçen sene İtalya, İspanya, Kıbrıs, Macaristan gibi ülkelerde, Türkiye’yi temsil etti. Kıbrıs’ta düzenlenen üniversiteler arası yarışlarda 3’üncülük kürsüsüne çıktı. ispanya Navia kupasında 135 yüzücü arasında 2. gelerek milli takımı başarıyla temsil etti. İlk millilik deneyimini 2012 yılında Antalya’da yaşadı.

emre1.20140616235150.jpg

İlk Türkiye derecesini 2002 yılında İzmir’de alan Emre Öztürk 14 yıldır yüzme sporu ile uğraşıyor. 3 senedir yüzme milli takımında yer alan Emre’nin diğer bir hedefi ve hayali Türkiye’yi dünya şampiyonalarında temsil etmek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız