1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMA

  3. Mucize içecek YEŞİL ÇAY
Mucize içecek YEŞİL ÇAY

Mucize içecek YEŞİL ÇAY

Mucizevi içecek olarak gösterilen yeşil çayın faydalarına, her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

A+A-

Yeşil çaydaki polifenol, kan dolaşımını hızlandırıp direnci artırıyor. Araştırmalara göre, günde 2 fincan yeşil çay içenlerde kalp krizi riski yarı yarıya azalıyor.
Yeşil çaya bu özelliği kazandıran polifenol maddesi, kadınlarda felç geçirme tehlikesini de düşürüyor. Bu arada, her gün yeşil çay içenler kendilerini 6 yıl gençleştiriyor.
Diğer faydaları
Diş çürüklerine sebep olan bakterileri öldürerek çürükleri önler. İçeriğindeki kateşin maddesi nedeni ile kolesterolü düşürür. Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir.
İspanya’daki Murcia Üniversitesi ve İngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur. Zihinsel aktivitelerde yarar gösterdiği ileri sürülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum