1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Muradiye'de bu kez yol çöktü!
Muradiye'de bu kez yol çöktü!

Muradiye'de bu kez yol çöktü!

Adı sellerle gündeme gelen Rize’nin Muradiye Beldesi’nde bu kez yol çöktü

A+A-

Adı son dönemde sellerle ve dere yatağındaki binalarla gündeme gelen Rize’nin Muradiye beldesi Kömürcüler köyünde bu kez asfalt yol çöktü. 

yol4-019.jpg

Rize’de 2 Ağustos tarihinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selin sembolü haline gelen merkeze bağlı Muradiye Beldesi, Kömürcüler Köyü’nde yıkımı tamamlanan 7 katlı binanın hemen yakınındaki asfalt yolun altındaki eski taş köprünün dün kendiliğinden yıkılmasının ardından köprü üzerindeki asfalt yolda geniş çaplı bir delik oluştu. Oluşan çökme nedeniyle bölgede araçların buraya düşmemesi için tedbir alınırken, meraklı vatandaşlar zaman zaman yolda durarak deliği inceledi. 

yol3-026.jpg

Öte yandan bölgeye asfalt dökülmeden önce köylülerin köprünün yıkılarak yeniden yapılmasını istediği ancak köprünün tarihi bir köprü olduğu gerekçesiyle yıkılmayarak asfalt yolun mevcut köprünün üzerinden geçirildiği öğrenildi. 

Kömürcüler Mahallesi muhtarı Ekrem Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize-Küçükçayır köyü karayolunun altında bulunan kemer köprünün dereyi tıkadığını söyledi.

ol2.jpg

Dün kemer köprünün kaldırılması için çalışma başlatıldığını ifade eden Yazıcı, "Akşam üzeri köprünün üzerinde çökme meydana geldi. Yetkililere haber verdik. Bu sabah gelip yerinde inceleme yaptılar." dedi.

yol1-029.jpg

Yazıcı, mahalleli olarak köprünün üzerinde yama yapılmaması istediklerini belirterek, "Bunu yıkıp 1 metre daha yüksek yapılmasını istiyoruz. Şuan köprü tehlike oluşturuyor. Köprünün yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Kemer köprü 70 yıllık bir köprüdür. Yeni köprüde 7 yıl önce yapıldı. O zaman da kemer köprünün yıkılmasını istemiştik. Şimdi kemer köprüyü kaldırırken çökme meydana geldi." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız