1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Murgul ve Şavşat teşkilatlarında aday tepkisi
Murgul ve Şavşat teşkilatlarında aday tepkisi

Murgul ve Şavşat teşkilatlarında aday tepkisi

CHP Şavşat teşkilatının tamamı, Murgul teşkilatında da 6 yönetim kurulu üyesi, aday açıklama usulüne tepki göstererek, partilerinden istifa etti.

A+A-

TOLGA GÜL
CHP’nin Artvin’in Şavşat ilçe örgütünün tüm birimleri, Murgul İlçe Örgütü’nden ise 6 asıl yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti...

CHP Parti Meclisi tarafından Artvin’in adaylarının direk olarak açıklanması çok aday adayı bulunan ilçelerde hayal kırıklığına neden olmuştu. Yaşanan rahatsızlıklar sonucunda CHP Murgul ilçe örgütünden 6 kişinin istifa etmesinin ardından CHP Şavşat ilçe başkanı ve ilçe örgütünde de istifa haberi geldi. Şavşat ilçe örgütündeki tüm birimlerdeki görevliler görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. CHP Şavşat İlçe Örgütü’nün tamamının istifa etmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Orhan Aksakal, istifa kararını almalarının sebeplerini kamuoyuna açıkladı.
İstifa kararının nedeninin partinin belediye başkanı aday belirleme sistemi olduğuna vurgu yapan Orhan Aksakal, bu konunun aile içi bir mesele olduğunu ancak istifa etmeden önce genel merkezden ve Artvin İl Başkanlığı’ndan aday belirleme yöntemi olarak ön seçim talep etmelerine karşın kale alınmamaları sebebiyle istifa kararı aldıklarını ifade etti. Aksakal “ Biz örgüt olarak önseçim yapılması için talepte bulunmuştuk. Genel Merkezi’mize, Milletvekilimize ve İl Başkanlığımıza bu yöndeki taleplerimizi de iletmiştik ancak maalesef ki kale alınmadık. 22 Aralık 2013 Pazar günü parti meclisimiz bizim taleplerimizi kale almadan Şavşat Belediye Başkanı Mehmet Naci Köroğlu’nu atamıştır. Biz bu atamaya değil atamanın şekline karşı tepki göstermiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
Artvin’de Belediye Başkan adaylarının açıklanmasının ardından Murgul ilçe yönetim kurulundan da 6 kişi asil yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.
22 Aralık 2013 Pazar günü CHP Parti Meclisi aralarından Artvin’in de bulunduğu bir çok ildeki belediye başkan adaylarını belirlerken, iki adayı bulunan Murgul ilçesinde ise mevcut belediye başkanı Mehmet Yıldırım’ın adaylığının açıklanması üzerinde ilçe örgütünde gerginlikler yaşanmıştı. Yaşanan gerginliklerin ardından CHP Murgul İlçe Örgütü’nden 6 kişi istifa etti.
CHP’de 22 Aralık 2013 günü Parti Meclisi’nin iki aday adayı bulunan ilçenin adayını ön seçim yapmadan direk olarak mevcut belediye başkanı Mehmet Yıldırım’ı ataması ilçe örgütünde büyük yankı uyandırmıştı. Mehmet Yıldırım’ın aday yapılmasından çok ön seçim yapılmadan partinin antidemokratik bir şekilde aday göstermesi üzerine yaşanan rahatsızlıklar sonucunda art arda 6 yönetim kurulu istifası aynı gün istifa etti. Yönetim kurulu üyelerinden Hızır Ademoğlu, Mehmet Karakolcu, Ahmet Kalyoncu, Ahmet Kabaloğlu, Dilek Rafioğlu ve Ali Sert ilçe yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiler. İstifa eden yöneticilerden Hızır Ademoğlu, iki aday adayı bulunan belediye başkanlığı için ön seçim yapılması ve demokratik koşullarla aday tespitinin yapılması için il teşkilatına ve milletvekili Uğur Bayraktutan’a isteklerini belirttiklerini ve bu isteğe karşın Parti Meclisi’nin direk olarak adaylardan birini atama yapmasını kabullenemediklerini belirterek istifa kararı aldıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum