1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Namazda hırsızlık yapıyorlar!
Namazda hırsızlık yapıyorlar!

Namazda hırsızlık yapıyorlar!

Hırsızın, cemaat secdeye indiği sırada namaz kılmayı bırakıp el çantasını çalması güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

A+A-

Diyarbakır'daki camilerde yaşanan kilim, halı, ayakkabı ve cep telefonu hırsızlığı, camilere namaz kılmak için giden vatandaşlar ve din görevlileri için önemli bir sorun haline geldi. Hırsızlık olaylarının son bulması için Müftülüğü hırsızlığın günah olduğu yönünde fetva yayınlamasına rağmen hırsızlık olaylarının devam etmesi üzerine, Diyarbakır'daki merkezi camilere güvenlik kameraları yerleştirildi.

Ancak hırsızlar kameralara aldırış etmeden kötü alışkanlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Son hırsızlık olayı Ofis Camii'nde yaşandı. Cemaatle birlikte yatsı namazını kılan Süleyman Arpa isimli vatandaş çantasından oldu. Güvenlik kameralarına takılan görüntülerde kimliği tespit edilemeyen hırsız, cami avlusundan itibaren Süleyman Arpa'yı takibe aldı.

Cami içerisinde uzun süre keşif yapan hırsız pencere kenarına bırakılan çantayı hedef seçti. İmamın cemaatle namaza başlamasını fırsat bilen hırsız 4 rekatlık yatsı namazını 2 rekatla tamamlayıp cami içerisinde uzun süre dolandıktan sonra çantayı bulunduğu yerden alarak camiden uzaklaştı.

Namaz bitiminde çantasını koyduğu yerde bulamayan Süleyman Arpa, ilk iş olarak camide bulunan güvenlik kamerası görüntülerine baktı. İzlediği görüntüler karşısında şaşkına dönen Arpa, görüntüleri emniyete teslim ederek güvenlik kamerasına yakalanan hırsızdan şikayetçi oldu.

Arpa'nın çalınan çantasında 2 bin YTL nakit para, 500 YTL değerinde cep telefonu ve kredi kartlarının bulunduğunu öğrenildi. İzleyenleri şoke eden hırsızlık olayı üzerine polisin kamera görüntülerine takılan şüpheli şahsı yakalamak için çalışma başlattığı öğrenildi.

Camiye namaz kılma bahanesiyle giren hırsızlar açık dolaptaki ayakkabılıkta çalacakları ayakkabıları gözlerine kestiriyor. Cemaatin secdeye indiği sırada ayakkabılığa yönelen hırsızlar hiçbir şey olmamış gibi kendi ayakkabılarının yerine başka bir ayakkabı alarak çıkıyor.

2 ay önce cemaatle namaz kıldırdığı sırada ayakkabısını hırsızlara kaptıran Ulu Camii'nin 12 yıllık müezzini Mehmet Şah Menekşe, güvenlik kameralarının çektiği görüntüler sayesinde hem hırsızı hem de ayakkabısını buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum