1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Netekim, memleketindeki heykeli de kaldırıldı
Netekim, memleketindeki heykeli de kaldırıldı

Netekim, memleketindeki heykeli de kaldırıldı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in memleketi Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki heykeli, kaideden söküldü ve hal binası deposuna konuldu.

A+A-

MHP'li Alaşehir Belediyesi bir süre önce Atatürk ve Cumhuriyet Bulvarları'nda yeni düzenleme yaptı. Düzenlemenin ardından Beş Eylül Mahallesi, Atatürk Bulvarı'ndaki 1980 askeri darbesinin Genelkurmay Başkanı olması nedeniyle eleştirilen, referandumun ardından yargılanma yolunun açılmasıyla hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulan 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in heykelinin, trafiği aksattığı gerekçesiyle 10 metre uzağa taşınmasına karar verildi.

p17vru5gomss168h890ui910ck4.jpg

Evren'in 1986 yılında dönemin Anavatanlı Alaşehir Belediye Başkanı İsmail Örs tarafından yaptırılan ve asker kökenli olmasına rağmen halkın her kesimini kucaklayıp, demokrasiye geçildiği tasvir edilen 1.5 X 1.80 metre ebatındaki bronz heykel, bugün saat 18.00 sıralarında iş makinileriyle kaideden söküldü ve hal binası deposuna kaldırıldı. Heykelin, yeni kaide yapılıncaya kadar burada tutulacağı bildirildi.

CHP eski İlçe Başkanı Ethem Kaya, “Kenan Evren'in heykelinin kaldırılması hiç bir zaman kayıp değildir, kazançtır” dedi.

kenan_evrenin_memleketindeki_heykeli_kaldirildi13743098200_h1052168.jpg

TEPKİLER

Heykelin kaldırılmasına Alaşehirli vatandaşlar farklı tepki gösterdi.

1980 askeri darbesinin kudretli Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in memleketi Alaşehir de bulunan heykeli belediye tarafından söküldü. Bulvar yenileme projesi kapsamında trafiği önemli ölçüde aksattığı gerekçesi ile depoya kaldırılan heykelin kaidesi yıkıldı. Alaşehir Belediyesi daha önce yapmış olduğu açıklamada heykelin mevcut yerinden kaldırılarak yeni bir kaide üzerine oturtulacağını açıklamıştı.

Kenan Evren’in heykelinin yıkılmasına Alaşehir halkı farklı tepki gösterdi. Heykelin bulunduğu alanın çevre esnafından Halil Aktürk, yeni düzenleme ile trafik akışının daha rahat olacağını dile getirerek; “Heykel eski yerinden alınarak 10 metre aşağıya tekrar oturtulacak. Kaidenin temelleri atıldı. Alaşehir için daha iyi olacak” dedi.

Esnaf Mustafa Zengin ise yaptığı açıklamada, Kenan Evren’in Alaşehir için önemli bir isim olduğunu hatırlatarak; “Kenan Evren’in adına yakışır yeni bir heykelin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Alaşehirli vatandaş Hüseyin Keskin ise yaptığı açıklamada, Kenan Evren’in darbeci bir general olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Kenan Paşa'nın Alaşehirli olması bu gerçeği örtemez. Demokrasimiz, Kenan Evren Paşanın Genelkurmay Başkanı olduğu 1980 yılında maalesef sekteye uğramıştır. Bu gerçeği unutamayız. Proje hakkında da birkaç söz söylemek istiyorum. Belediye yapmış olduğu açıklamada Kenan Evren heykelinin trafiği rahatlatmak için kaldırıldığını açıkladı. Oysa projeye bakıyoruz, trafik eski akışı üzerinde devam edecek. Hastane istikametinden gelen araçlar yine heykelin etrafını dolaşmak zorunda kalacak. Ayrıca, heykelden cumhuriyet meydanına kadar yapılan düzenlemeler trafiği rahatlatmaktan çok aksatmasına neden olacak.”  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum