1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Uluslararası tulum festivali başlıyor
Uluslararası tulum festivali başlıyor

Uluslararası tulum festivali başlıyor

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Uluslararası Tulum Müzik ve Sanat Festivali Rize’nin Pazar İlçesi’nde düzenlenecek olan açılış etkinlikleri ile başlıyor.

A+A-

Festival Rize ve Artvin illeri ile bu illere bağlı ilçelerde 7 gün sürecek. Festivalin açılışı 30 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’da Rize’nin Pazar İlçesi’nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Festivali Organizatörü Tekin Atacan festivale tulum ve türlerinin çalındığı Türkiye ile birlikte aralarında Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Azerbaycan, Ukrayna ve KKTC’den gelen halk oyunları ekiplerinin bulunduğu 6 ülkeden katılımlar olduğunu belirtti.

Atacan, yaptığı açıklamada “Ülkemizin vazgeçilmez üflemeli çalgılarından tulumu, dünyadaki; gayda gibi diğer türleri ile bir araya getirmek istiyoruz. Festivale bu ülkelerden gelecek halk oyunları ekipleri katılacak. Festival sayesinde ülkeler arasında kültür etkileşimi sağlanması amaçlıyoruz. Bu sayede halk oyunlarımız ve ülke kültürlerinin gelişmesi de sağlanacak. Festival bir hafta boyunca Rize ve ilçeleri ile Artvin ve ilçelerinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sona erecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum