1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da Kanuni'ye saygısızlık
Trabzon'da Kanuni'ye saygısızlık

Trabzon'da Kanuni'ye saygısızlık

Trabzon'da 1494 yılında doğan ve 1520 yılında tahta geçen Kanuni Sultan Süleyman Han'ın anıtındaki yazılar, saygısızlık boyutunda!

A+A-

Trabzon'da doğan ve Osmanlı Devleti'nin en önemli padişahları arasında yeralan Kanuni Sultan Süleyman'ın Trabzon'daki anıtının kaidesine spreylerle yazılan yazılar kötü bir görüntü oluşturuyor.
Kemerkaya Mahallesi sahil mevkiinde bulunan Türk-Macar Dostluk Parkı'nın içinde yer alan anıtın kaidesindeki yazılar, ilgisizlik nedeniyle temizlenmiyor. Çocukların adeta oyun parkına dönen anıt ve çevresi ilgi bekliyor. Trabzon'da 1494 yılında doğan ve 1520 yılında tahta geçen Kanuni Sultan Süleyman Han Dönemi'nde Osmanlı Devleti en parlak dönemini yaşamış ve 3 kıtada gücünü hissettirmişti.

Zigetvar Seferi'nde 1556 yılında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman'ın Macaristan'ın Zigetvar Kenti'nde oluşturulan Macar-Türk Dostluk Parkı'nda 6 Eylül 1994 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı törenle bir anıtı dikilmişti. Anıtın aynısı, 7 Haziran 1995 yılında da Trabzon'daki Türk-Macar Dostluk Parkı'na dikilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız