1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hayatını kaybeden dağcı Pazarlı
Hayatını kaybeden dağcı Pazarlı

Hayatını kaybeden dağcı Pazarlı

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Sınırları içerisindeki Verçenik Dağı'na tırmanırken hayatını kaybeden dağcının Pazarlı olduğu belirtildi.

A+A-

Bugün arkadaşlarıyla birlikte Verçenik Zirve Tırmanışı yaparken hayatını kaybeden dağcının Rize Pazarlı olduğu öğrenildi.

Aslen Rize’nin Pazar ilçesi Yücehisar Köyü’nden olan 28 yaşındaki Onur Pınar’ın Ankara’da ikamet ettiği ve yıllarca Pazar 50. Yıl İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Şafak Pınar'ın oğlu olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden Onur Pınar’ın, Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası Müdürü Erdoğan Pınar’ın da yakın akrabası olduğu öğrenildi.

Verçenik Dağı'nın 3 bin rakım yüksekliğinde, saat 11.45 sıralarında meydana gelen olayda, Hacettepe Üniversitesi Spor Bölümü 38167Mezunu Rize Pazarlı Onur Pınar (28), üç arkadaşı ile birlikte su almaya giderken, kayalıktan kopan bir kaya kütlesinin üzerine düşmesi sonucu ağır şekilde yaralanmıştı.

Arkadaşları tarafından çıkartılarak kamp alanına taşınan Pınar'a ilk müdahale yapıldıktan sonra 112'den yardım istendi.

Hava muhalefeti nedeniyle bölgeye helikopter gönderilemeyince Çamlıhemşin ilçesinden bölgeye bir ambulans çıkartıldı.

38165

AKUT ekipleri, 3 saati ambulansla, 3 saati yaya olmak üzere yaklaşık 6 saat sonra olay yerine ulaştı. Olay yerine varıldığında Pınar'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Pınar'ın cenazesi, sedye ile 4 saat omuzlarda taşınarak ambulansa konuldu ve saat 23.00 sıralarında Çamlıhemşin Sağlık Merkezi'ne getirildi.

38166

Verçenik Dağı'nda kamp kuran 56 Hacettepe Üniversitesi Spor Bölümü Öğrencilerinin ekip başı olan Üniversite Öğretim Görevlisi Sırrı Cem Dinç, yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin eski mezunu olan arkadaşımız sonradan kampa katıldı. Olay saat 11.45 sularında meydana geldi. Arkadaşımız 12.30 gibi hayatını kaybetti" dedi.

38171

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
35 Yorum