1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. GENÇ DAĞCIYA GÖZYAŞI
GENÇ DAĞCIYA GÖZYAŞI

GENÇ DAĞCIYA GÖZYAŞI

Verçenik zirvesinde hayatını kaybeden 29 yaşındaki dağcı Onur Pınar'ın cesedinin Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan alınması sırasında ailesi gözyaşı döktü.

A+A-

Rize'nin ÇamlıHemşin ilçesindeki Kaçkar Dağları'nın 3 bin rakımlı Verçenik zirvesine tırmanırken düşerek hayatını kaybeden 29 yaşındaki dağcı Onur Pınar'ın cesedinin Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan alınması sırasında ailesi gözyaşı döktü. 

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü'nde okuyan öğrenciler ile öğretim görevlilerinden oluşan 50 kişilik dağcı grubu dün Rize'nin ÇamlıHemşin İlçesi'ne giderek Kaçkarların 3 bin rakımlı Verçenik zirvesine doğru tırmanışa geçti. Ekibe 4 yıl önce üniversitenin aynı bölümden mezun olan ve Ankara'da yaşayan, Rize'nin Pazar İlçesi'nden 29 yaşındaki Onur Pınar da Rize'den katıldı. Otomobilini satmak üzere memleketine geldiği öğrenilen Pınar, daha önceden sözleştiği ekiple ÇamlıHemşin İlçesi'nde buluştu. Kaçkar Dağları Göller bölgesine çıkan 51 kişilik ekip çadırları ile kamp kurdu. 

Sabah saatlerinde Kaçkarların en yüksek zirvesi olan Verçenik'e doğru tırmanışa geçen ekipten aralarında Onur Pınar'ın da bulunduğu 4 kişi, saat 11. 45 sıralarında yakındaki şelaleden içme suyu almaya gitti. Bu sırada yamaçtan kopan kaya kütlesi Pınar'ın sırtına çarptı. 2 metre yüksekten düşen Onur Pınar, başını kayalara çarptı. Ağır yaralanan Pınar'a ilk müdahaleyi ekipteki dağcılar yaptı. Pınar'ın olaydan bir saat sonra kalbi durdu. Arkadaşları tarafından 10 dakika boyunca suni teneffüs ve kalp masajı yapılan Pınar kurtarılamadı. 

Saat 13. 00 sıralarında telefonla Jandarma'ya ulaşan ekipler yardım istedi. Saat 15. 00 sıralarında Jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Sivil Savunma ile AKUT? tan oluşan 20 kişilik ekip bölgeye ulaştı. Pınar'ın cenazesi 3 saat boyunca omuzda taşınarak ambulansa getirildi. 3 saatlik yolculuğunun ardından saat 23. 00 sıralarında ÇamlıHemşin Sağlık Ocağı'na ulaştırılan cenaze, otopsi için sabah Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

ACILI BABAYI DAĞCILAR TESELLİ ETTİ

Onur Pınar'ın cenazesi sabah saatlerinde arkadaşları ve akrabalarının da bulunduğu konvoyla Trabzon Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Bir süre sonra Ankara'dan uçakla Trabzon'a gelen baba Tayyar Pınar da, Adli Tıp Kurumu önüne geldi. Acı haberi havalimanında alan baba Tayyar Pınar'ı, oğlunun dağcı arkadaşları teselli etti. Gözyaşlarına boğulan acılı baba oğlunun arkadaşlarına sarılarak uzun süre ağladı.

38174

Alanya'da tatilde olan ve haberi aldıktan sonra yola çıkan anne Şafak Pınar da öğle saatlerinde Trabzon'a ulaştı. Gözyaşlarına boğulan anne Şafak Pınar'ı da oğlunun arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Onur Pınar'ın cenazesi otopsi işlemlerinin bitirilmesinin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürülecek. 

onur.jpg

MİLLİ HENTBOLCU

Bu arada Kaçkar dağlarında hayatını kaybeden Onur Pınar'ın bir süre Hentbol Milli Takımı'nda da görev yaptığı öğrenildi. Onur Pınar'ın ölümü üzerine Hentbol Federasyonu da başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, 'Daha önce Hentbol Milli Takımı'nda da görev yapan Pınar, Polisgücü Spor Kulübü, Çankaya Belediyesi ve Jandarmagücü takımlarında forma giydi. 29 yaşındaki Onur Pınar, geçirdiği sakatlıklar sonrası ameliyat olarak, hentbola ara verdi. Bu yıl tekrar hentbola başlamayı düşünen Pınar, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü mezunuydu. Türkiye Hentbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz' ifadesi kullanıldı.

      İLGİLİ HABER:
Hayatını kaybeden dağcı Pazarlı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum