1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. İstanbul'daki Trabzon günleri
İstanbul'daki Trabzon günleri

İstanbul'daki Trabzon günleri

İstanbul’da yaşayan yaklaşık 1 milyon Trabzonlu’yu buluşturması planlanan Feshane Efsane Trabzon Günleri organizasyonu beklenen ilgiyi görmedi.

A+A-

Hakan DEĞİRMENCİ
(İstanbul/Pazar53 )
İstanbul’daki ‘Trabzon Günleri’, Trabzon’u temsil etmekten ve anlatmaktan uzaktı. Özellikle katılım oranının düşüklüğü ve dernekler arasındaki hizip dikkat çeken noktalardı. Daha önce yer ayrılan Trabzonspor’un etkinliklere katılmaması da “Duyarsızlık” olarak yorumlandı.
Organizasyon matem günlerine denk gelince davet edilenlerin yüzde 90’ı açılışa bile gelmedi.
 
Açılışta önce konser sonra Kur’an-ı Kerim okunması yadırgandı. Fatih Belediyesi tarafından gönderilen Mehter Bölüğü, açılıştan sonra gösteri yaptı. Feshane’deki organizasyonda konserlerin ve coşkunun ön planda tutulması nedeniyle beklenen alakanın gerçekleşmediği belirtildi.

 Son dönemlerdeki matem ortamı da buradaki beklentilerin gerçekleşmemesinde etkili oldu. İlk iki günde Feshane, 500 dolayında ziyaretçiyi ağırladı. Organizasyon komitesi, gelecek yıl daha büyük katılım hedeflendiğini bildirdi. Planlanan Trabzonsopr organizasyonları da bordo-mavili takımın Kayseri mağlubiyeti nedeniyle istenildiği gibi gerçekleşmedi.
İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan Eyüp Sultan Feshane Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve üç gün süren Trabzon Günleri etkinliğinin son gününde Vali ve Belediye Başkanı da programlara katıldı.

Etkinlikte sürekli olarak Trabzonspor Marşları çalındı, herkes keşanlarla ve bordo-mavi formalarla gösteriler yaptı, ancak Trabzonspor’dan hiçbir temsilci etkinliğe gelmedi. Trabzon’un kültürel, sanatsal ve yöresel ürünlerinin buluştuğu organizasyonun son gününde ilk iki güne nispeten coşku vardı. Katılım ise yine beklenen düzeyde gerçekleşmedi. İstanbul’daki Trabzon dernekleri, etkinliğe beklenen ilgiyi göstermedi. Bunun da, son günlerde yaşanan terör olaylarının yanı sıra, Trabzon Dernekler Birliği ile Trabzon Konfederasyon arasındaki iki başlılıktan dolayı ortaya çıktığı belirtildi. Horon oynamak için Feshane’ye gelen gençler standların önünde horon teperken akıllarda kalan tek coşkulu görüntü de bu oldu. Organizasyonun son gününde Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu buraya geldi ve kahvaltıda hemşerileriyle buluştu. İki yönetici de öğleden sonra Trabzon Paneli’nde konuştu. Ayrıca Trabzonlu büyük tiyatrocu Erol Günaydın da hemşerileriyle hasret giderdi.

DERİN SOHBET

Yomra standında Sultanbeyli Trabzonlular Dernek Başkanı Erol Çavuş, Ali Bulut, Kartal Gençlik Spor İlçe Müdürü İbrahim Bayrak, Ümraniye Yomralılar Dernek Başkanı Şahin Çakır, iş hayatını İstanbul’da sürdüren televizyoncu hemşerimiz Zeki Gökçe sıcak bir sohbete daldı.

TARAFTARLAR BURADA. TRABZONSPOR NEREDE?

Trabzonspor’un internet ortamındaki en kapsamlı ve etkili grubu olan “bordomavi.net” standı etkinlikteki en renkli grubu oluşturdu. Standı ziyaret eden Serdar Bali gençlerle sohbet etti. Gençler Bali’ye “Neden şampiyon olamıyoruz” diye sordu. Bordomavi.net standında görevli Trabzonsporlu kızlar akşam yoğunluğu bitince bordo-mavili formalarıyla horon teperek yorgunluk attı.

TABİİ Kİ VAKFIKEBİR

Ferhane’nin arka tarafında oluşturulan Akçaabat Köftesi standında ise İstanbul değil, Vıakfıkebir Ekmeği yendi. Trabzon’un meşhur döneri ise İstanbul’daki günler çerçevesinde standlardaki yerini aldı.

KOLBASTI SAATİ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nun basın mensupları ile oynadığı Faroz Kolbastı büyük alkış topladı. Ayrıca Trabzonlu 76 yaşındaki Hacı Temel Amca da oyuna katılarak izleyenleri büyüledi.

ETKİNLİKTE NE VARDI?

Trabzon Belediyesi, Bordo-mavi.net, Banu Evleri, Akçaabatlılar Derneği, Araklı, Maçka, Of, Sürmene Belediyeleri, Hayrat Birliği, Şakir Sağlam, Polat Palet, Karadeniz Konakları, Mavi Karadeniz Tv, Çarşıbaşılılar Kültür Derneği, Keşan El Dokuma, Trabzon Tatlıları ve gazete sergileri. A’dan Z’ye Altın İğne, imza günleri, söyleşiler, konserler ve mizah gösterileri...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız