1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaymakamlık, projeye destek çıktı
Kaymakamlık, projeye destek çıktı

Kaymakamlık, projeye destek çıktı

Pazar kaymakamlığı'nda toplanan İlçe İnsan Hakları Komisyonu, Haberal İlköğretim Okulu'nun hazırladığı 3 aşamalı çevre projesine tam destek verdi.

A+A-

ABDULLAH UZUN
Pazar Yaşar Medine Haberal İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan 3 aşamalı çevre projesi, Pazar Kaymakamlığı’nda bir araya gelen İlçe İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin tam desteğini aldı.
Projenin ana teması hakkında İlçe İnsan hakları Komisyonu’na bilgi veren Pazar Yaşar Medine Haberal İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Sami Yaşar, üyelerden destek istedi.

Proje kapsamında en temiz ilçe, en temiz cadde, en temiz mahalle ve en temiz köyün seçileceğini kaydeden Sami Yaşar, yapılacak çalışmalar neticesinde daha yaşanabilir bir çevreye kavuşacaklarını söyledi.

Projeye destek veren Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin ise kurul üyelerinden çalışmaya sahip çıkmalarını istedi. İlçe İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ile birlikte çevre kirliliğinin en çok yaşandığı dere yataklarında bir gezi düzenleyen Kaymakam Sezgin, bu çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması için Pazar Belediyesi ile ortak çalışma yapılmasını önerdi.

Vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, “Sabahleyin yürüyüş esnasında sahilde bira içenlerin şişelerini kırarak caddeye ve tretuvarlara attığını görüyorum. Yol kenarında ölen bir hayvana ait leşi hiçbir duyarlı vatandaşımız ilgili makamlara bildirmiyor. Dere yataklarına akan lağım suları sağlığımızı tehdit ediyor. Bırakın su içmeyi ellerinizi bile yıkayamazsınız. Bu olumsuz tabloların düzeltilmesi için bir okulumuzun buna öncülük etmesini takdirle karşılıyorum” şeklinde konuştu.

     İlgili Haber:
Pazarlı öğrencilerin duyarlılığı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum