1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlıyım, sizi mağdur etmem!
Pazarlıyım, sizi mağdur etmem!

Pazarlıyım, sizi mağdur etmem!

Pazar Kaymakamı ve Üniversite Derneği üyelerini makamında kabul eden Rektör Okumuşoğlu, "Benim doğum yerim Pazar. Sizi mağdur etmeyiz" dedi.

A+A-

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Pazar Kaymakamı Yalçın sezgin ile Pazar Eğitim-Üniversite Birimleri Araştırma Geliştirme Derneği yöneticileri Abdullah Uzun, Sadık Hür ve İbrahim Bengli'yi makamında kabul ederek ilçede kurulması düşünülen yükseköğrenim kurumuyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.
 
İlçede kurulması düşünülen yüksekokul için yapılan ön çalışmalar hakkında Rektör Okumuşoğlu'na bilgi veren Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, “Pazar'da kurulacak olan fakülte veya yüksekokul için başlatmış olduğumuz çalışmalarda öncelikle okul ve arsa konusunu çözmeye çalıştık. Bu nedenle Anadolu Lisesi'nin yanında bulunan Ziraat'e ait 20 dönüm arsanın devrini yaptık. Hamidiye'de yapılmakta olan yeni Anadolu Lisesi'nin inşaatı hava koşullarından dolayı biraz gecikti. Faaliyete geçtiğinde mevcut binayı Rize Üniversitesi'ne devredeceğiz. İçindeki müştemilat da açılacak olan fakülte veya yüksekokula verilecektir. Pazar ilçemizin istekleri doğrultusunda dernek temsilcileri tarafından Pazar53.com sitesinde yaptırılan anket çalışmasında öncelikli olarak Sağlık Meslek Yüksekokulu rağbet görmüştür.O yüzden ilçemiz halkının istekleri bizim için çok önem arz etmektedir. Yurt konusunda çalışmalarımızın biri şu an ki Sağlık Meslek Lisesi'nin restorasyonu için proje yaptırdık. Yapımına kısa sürede başlayacağız. Yine Çağdaş Yaşam Derneği tarafından Rize'de yapılması düşünülen yurt için Sayın Valimizle görüştük. Olumlu adımlar atılıyor. Biz Pazar olarak fakülte ve yüksekokul için alt yapımızı hazır hale getirdik. Şimdi sizden son sözü bekliyoruz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise Pazar halkının isteklerini saygı ile karşıladığını belirterek, “Ben Pazar'da içi boş bir okul olmasından yana değilim. İçi dolu olması gerekir. Siz fakülteyi kurarsınız öğretim üyesi bulamazsınız. O zaman okulun bir özelliği ve cazibesi olmaz. Pazar benim çok önem verdiğim bir ilçedir. Ben bu ilçede doğdum. Pazar'a getirisi olan ve ileride cazibe kazanacak bir bölüm açacağız. Öğretim üyeleri hazırdır. Bu yönden Pazar şanslıdır. Ben Pazar'da organik Tarım üzerine bir bölüm açmayı düşünüyorum. Bu konuda fizibilite çalışmaları uzmanlar tarafından tamamlandı. Pazar halkı bu konuyu fazla bilmeyebilir. Lakin ileride bize teşekkür edeceklerdir." diye konuştu.

"Başka bir bölüm için siz ve biz çalışmalarımıza devam edelim." diyen Rektör Okumuşoğlu, "Öğretim üyelerini bulursak ikinci bir bölüm için yerimiz de zaten müsait, açarız. Ama öncelikle benim üzerinde durmak istediğim bölüm çok özel bir bölümdür. Pazar'ı tercih edecek öğrencileri sadece parasal girdi sağlayacak diye düşünmemek lazım. Tercih edilecek ve kalıcı olacak bölümleri Pazar'a kazandırmak gerekiyor. Siz ülkenin her yanında mevcut olan bir bölümü getirirsiniz, öğrenci bulamazsınız. O zaman yıllar geçer fakülte veya yüksekokul atıl duruma gelir. Bu bir gönül işidir. Benim açmak istediğim bölüme 5 adet öğretim görevlisi bugünden hazır. O yüzden Pazarlı hemşerilerimden bana güvenmelerini istiyorum. Özellikle dernek görevlilerinin İlçe Kaymakamı İlçe Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte çalışmasını takdirle karşılıyorum. Bu İlimizde az görülen bir çalışmadır.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum