1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin deresi ıslah edilecek
Hemşin deresi ıslah edilecek

Hemşin deresi ıslah edilecek

Her yıl taşkınlar nedeniyle mal ve can kayıplarının yaşandığı Hemşin deresinin ıslahı için DSİ 3,5 yılda tamamlanacak dev bir proje hazırladı.

A+A-

Taşkın koruma amaçlı proje ile Hemşin ilçesinden başlayıp Pazar'a ulaşan derenin yaklaşık 19 kilometrelik mesafesinde dere ıslahı yapılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti eski ilçe başkanı ve Hemşin Belediye Başkan aday adayı Halim Bekar, projenin gündeme alınması için kendi döneminde yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Bu proje hem Pazar hem de Hemşin için çok önemli bir yatırım olacak. Yıllarca burada dere tahkimatları ve projeler uygulanmış ancak her yağmurda yıkılmış gitmiş. DSİ tarafından hazırlanan bu dev projenin hayata geçirilmesiyle inanıyorum ki kalıcı bir hizmet ortaya çıkacak.” dedi.

DSİ tarafından 30 Aralık 2008 günü yapılacak ihale ile Hemşin deresinde taşkın koruma amaçlı 2 bin 933 metre beton duvar, 916 metre ilave beton duvar ve 6 bin 694 metre tahkimat ile 927 metre ilave tahkimatla birlikte 2 adet menfez, 23 adet de brit inşaatı yapılacak.

Projenin 2009 yılı başında başlayıp yer tesliminden itibaren bin 300 takvim gününde tamamlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum